Реклама / Ads

6| 5169 |24.03.2021 НОВИНИ

Искрен Миланов: Натрисането на допълнителна винетка ни връща към телевизорите „Опера“

.
Искрен Миланов
Настояваме за отмяна на току що приетия закон за натрисането на допълнителна винетка, защото с него се връщаме с поколения назад. Вместо да вървим към електронно правителство, за което са похарчени 2 млрд. лв. според вицепремиера Дончев, ние на практика се връщаме към телевизорите „Опера“.

Такава позиция изрази председателят на софийския автомобилен ретроклуб Искрен Миланов в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ по Евроком във връзка с настъпващите екостикери в центъра на София. Според него поправката е лобистка.

 

„Едни 82 депутати по тъмно и набърже са сменили винетка номер 6. Късно повдигам въпроса, защото никой не разбра, че изобщо има подобна инициатива в парламента. Аз съм намерил 15 организации, които са съпричастни и с нито една организация не е съгласувана промяната. Безусловно трябваше да има обществен дебат за това“, смята той.

 

По думите му това е едно от най-големите нарушения срещу автомобилистите.

 

„Тази винетка ни я пакетират като грижа за екологията, но зад всяка една винетка стои 1.40 лв. себестойност, която няма кой друг да я плати освен крайния клиент и сложете поне едни 4 лв. куриерски разходи, за да може тя физически да достигне до стъклото на автомобила. Винетката няма да се сложи по време на техническия преглед. Изглежда тя ще ни бъде внедрена насила, защото не е имало обществено обсъждане“, коментира Миланов.

 

„Топлата вода е измислена. В някои молове в България бариерата се вдига автоматично, когато заснеме номера на кола, която е престояла до един час. По същия начин могат да работят всички камери, които са инсталирани от КАТ“, даде пример той.

 

Миланов изрази надежда в следващия парламент да има хора, които да поправят подобни недоразумения.

 

Припомняме, че пoрeдeн зaкoн минa тихoмълкoм и ce прoбутвa cпeшнo пoд прeдлoг, чe e дoбрe зa вcички дa имa eкocтикeри. Според експерти обаче тe ca нaпълнo нeнужни, тъй кaтo цялaтa инфoрмaция зa eкoлoгичнocттa нa aвтoмoбилитe я имa вeчe в e-рeгиcтър.

 

Така от 12 юли 2021 г. ще се издават нови удостоверения за техническия преглед и нови стикери за преминат преглед. В стикерите ще се отразява и екологичната група на автомобила. Екологичната група ще се контролира визуално и с чип, който ще бъде вграден в стикера. Стикерът ще бъде поставян на предното стъкло на автомобила (в средата зад огледалото за задно виждане) и ще важи до следващия технически преглед.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 43| 11230 |03.02.2021 Борисов искрено за..., а на Шилигарника се появиха жени с бурки . 24| 3190 |15.12.2020 Искрен Веселинов: Една нация, формирана под Титовия режим, иска да присвои постиженията на българската цивилизация . 21| 3872 |17.11.2020 Искрен Веселинов: Оправдавам Джамбазки, протестиращите си изкарват злобата . 15| 5041 |31.08.2020 Ботьо Ботев за изчезването на Янек Миланов: Ситуацията е подценена още в началото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ