Реклама / Ads
0| 2975 |13.04.2022 НОВИНИ

ИТН номинира Мартин Карбовски за член на СЕМ, ДБ - Пролет Велкова

.
Мартин Карбовски Източник: БГНЕС
Журналистът Мартин Карбовски е номиниран за член на Съветa за електронни медии от „Има такъв народ“.
 

Предложението е внесено в деловодството на парламента, съобщава БНР, позовавайки се на свои източници в управляващото мнозинство.

 

„Карбовски е предложен за член на СЕМ от Има Такъв Народ. Тази новина не е виц. Но ИТН явно е“, написа в профила си във Фейсбук Радослав Бимбалов.

 

 

От пресцентъра на „Демократична България“ съобщиха, че са внесли предложение в Народното събрание, с което предлагат известния журналист Пролет Велкова за член на Съвета за електронни медии.

 

В четвъртък „Продължаваме Промяната“ също ще внесе свое предложение.

 

Миналата седмица Народното събрание одобри правилата за избор на нови членове на Съвета за електронни медии, като процедурата предизвика размяна на обвинения между управляващи и опозиция за състоянието на медиите. Парламентът подкрепи предложените от медийната комисия стари правила за условията и реда за предлагане, изслушване, избор на кандидати за двамата нови членове на СЕМ.

 

Правилата предвиждат предложенията за кандидатите за двама членове на СЕМ да се правят от народните представители и от парламентарни групи до медийната комисия в седемдневен срок. Изискването е кандидатите да имат опит в електронни медии, съобщения, журналистика, право или икономика.


Допуснатите кандидати ще бъдат изслушани в ресорната комисия, като окончателният избор ще е в пленарната зала. В края на април изтичат мандатите на двама от членовете на СЕМ - София Владимирова и Розита Еленова, и двете от квотата на Народното събрание.

 

Крайният срок за издигане на кандидатури е четвъртък, според приетите от Народното събрание правила за избор на двама членове на съвета от парламентарната квота.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4255 |12.04.2022 Малката Мартина има шанс, нека ѝ помогнем! . 0| 2940 |08.04.2022 Номинират Ердоган за Нобелова награда за усилията му по Украйна . 0| 3750 |06.04.2022 Мартин Димитров: Плащането на руския газ в рубли е провокация, имаме договор . 0| 4590 |29.03.2022 Мартин Табаков: Путин не нахлу в Украйна да води преговори, те са прах в очите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads