Реклама / Ads
0| 4000 |06.10.2023 НОВИНИ

ЮИДП проведе работна среща с представители на браншови организации в горския сектор

.
Сливен
На 02.10.2023 г. по заповед на Министъра на земеделието, храните и горите от 2019 г., в заседателната зала на централно управление на “Югоизточното държавно предприятие” ДП гр. Сливен, се проведе консултация с представители на браншови организации в горския сектор по чл.215 от ЗГ и представители на други организации на ползватели на дървесина.
 

Тема на събитието бе обсъждане на политиките и практиките при възлагане изпълнението на дейности и ползване на дървесина в горските територии – държавна собственост в териториалния обхват на ЮИДП за 2024 година. На срещата присъстваха представители на сдружения, фирми, извършващи ползвания в горите, както и на големите дървопреработвателни предприятия в региона.


.

Дискусията бе открита от инж. Станимир Сотиров, заместник- директор на ЮИДП-Сливен, който подчерта, че браншовите организации са важен партньор на предприятието и е от съществено значение да се
търси диалог и да се работи в сътрудничество. В своето обръщение инж. Сотиров заяви, че обявяването на новите тръжни процедури за дървесина ще бъде при възможно най-близки до пазарните цени. Той представи пред присъстващите и ориентировъчните годишни количества дървесина за 2024 г., които се планират за ползване.


Всеки от присъстващите представители на браншовите организации сподели своите опасения и проблеми, пред които са изправени, и обсъдиха начините за справяне с тях с помощ на държавата. Бяха откроени
проблемите, свързани с лошото състояние на някои от пътищата до обектите, както и предлагането на дървесина на пазара от други държави.


В рамките на дискусията бяха обсъдени и въпросите за механизация на добива и прираста в горите. От срещата бе изготвен протокол, който ще  бъде публикуван на сайта на ЮИДП за публичен достъп.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 12162 |06.10.2023 Велизар Шаламанов за ФрогНюз: С-300 са остарели и несъвместими, трябват ни зенитно-ракетни комплекси от НАТО . 3| 4105 |06.10.2023 Пантеонът ще светне в зелено в подкрепа на донорството и трансплантациите . 1| 4037 |06.10.2023 Цветелина Пенкова: С нови законодателства и политики даваме перспектива на младите предприемачи, за да останат в страната . 6| 6863 |06.10.2023 Игор Ейдман за ядрената бомба: Симонян, не ви ли е жал за сибиряците?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads