Реклама / Ads
9| 5665 |30.09.2009 НОВИНИ

Юзеирови богатеят от расови петли и климатици

.
Кратко описание Източник: източник
Учредителите на ислямската партия Юзеир и Али пълнят джобове от търговия с расови петли във Франция и монтаж на климатични системи в България. Единият брат е герой в документална книга за финансовия старт на прехода
 

Активът на ДПС се събира днес следобед на спешно заседание в централата на партията на „Стамболийски”45 в столицата. Хората на Ахмед Доган ще обсъждат избухналия скандал около учредената преди дни в област Търговище конкурентна партия „Мюсюлман-демократичен съюз”. Това разкри за Frognews.bg активист на движението. В ДПС били объркани от новата мюсюлманска формация на братята Юзеирови и крайните искания, които издига. Тя била заплаха за Доган, който до сега държи пълен политически монопол в смесените райони.

Очаква се днес доскорошният коалиционен партньор на БСП в управлението на страната да излезе със специална декларация и да се разграничи от начинанието на Юзеир и Али Юзеирови. Досега ДПС не е изразявало официално становище, а лидерите му предпазливо избягваха да коментират горещата тема. Единствено бившият депутат на Доган от Момчилград Ахмед Юсеин обяви „Мюсюлман-демократичен съюз” за противоконституционен и неприемлив за европейската визия на България.

Същевременно бившият орг-секретар на Доган Осман Октай обяви, че Юзеирови са хора на Касим Дал, а партията им е проект на ДПС, който има за цел да отклони общественото внимание и да блокира разследванията около обръчите с фирми и източването на бюджетни и европейски пари от близки до ДПС.

Frognews.bg
разкри пръв, че братята Юзеирови печелят пари от петли и климатици. Големият Юзеир от дълги години живее в Белгия и отглежда расови петли, които продава във Франция. 30 страници от книга за тъмните страни на българския преход са посветени неслучайно на него. По-малкият Али пък върти просперираща фирма за климатици. Доскоро той е бил сред най-приближените хора на Цветелин Кънчев и е отговарял за връзките на „Евророма” със структурите на ДПС.

Какви съмнения витая още около политическия проект на Юзеирови, четете в ПОЛИТИКА.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4535 |29.09.2009 ДАНС нищи мюсюлманската формация за земи . 13| 6063 |29.09.2009 Скандал: Ку Клукс Клан шества в Асеновград . 2| 5063 |29.09.2009 Мъж отвлече тъща, трови се с омекотител за пране . 2| 5100 |29.09.2009 Отстраняват инспектор по труда с подкуп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads