Реклама / Ads
8| 3871 |19.12.2021 НОВИНИ

Ива Митева: Скоро избори няма да има. Парламентът ще е труден

.
Ива Митева
Ясно е, че скоро няма да има избори. Този парламент няма да е никак лесен. Винаги съм апелирала за млади хора в политиката, но този парламент се обнови твърде много и ще има много да се учи. Четворната коалиция не трябва да бъдем спокойни, втората и третата партия не са малки и не трябва да бъдат подценявани като политически играчи.
 

Това заяви пред Българската национална телевизия Ива Митева, съпредседател на 47-мто Народно събрание и депутат от "Има такъв народ".

 

Тя заяви, че между четирите формации в широката коалиция, участваща в управлението на страната, има диалогичност.

 

"Когато ти трябват гласове трябва да видиш как ще можеш да балансираш, затова това разделение вече не трябва да се допуска. Научихме се да водим диалог и сега го водим успешно, успяхме да намерим общите неща помежду си и да се обединим, научихме си урока и израснахме", допълни Ива Митева.

 

Тя коментира и казусът с мораториума, който доведе до бурна седмица в политическия и икономическия живот на страната. ФрогНюз припомня, че само в рамките на два дни това решение на Народното събрание, което бе сложено на масата от ГЕРБ, претърпя промени. Някои посочиха, че то е било подложено като динена кора от бившите управляващи, а новата власт се е подхлъзнала. Новото в прегласуваното решение е, че мораториумът ще има срок. Променя се и датата, от която се замразяват цените. Решението дойде на фона на предложението от КЕВР поскъпване на тока за бита с близо 12% от 1 януари догодина и на парното - с близо 13%. Президентът Румен Радев каза, че е необходимо мораториумът върху енергийните цени у нас да бъде обмислен много добре на експертно равнище.

 

"Решението ще е полезно, беше наложително, трябва да се смени председателят на КЕВР и единият от членовете, поради изтекъл мандат. Трябва да започнат спешни разговори за промяна в състава на КЕВР", добави Ива Митева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 7018 |17.12.2021 Октай: Като нищо може да отидем на предсрочни избори . 2| 3435 |15.12.2021 Контролираният и купен вот е продължил да пада и до изборите през ноември . 4| 4155 |14.12.2021 Росен Карадимов: Около местните избори ще се породи напрежение в коалицията . 1| 2813 |13.12.2021 Даниел Лорер: Надявам се да изстреляме иновациите с нова космическа скорост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads