Реклама / Ads
1| 3748 |28.10.2016 НОВИНИ

Ивайло Московски: Думата „устойчивост” е ключова за нашата система

.
Ивайло Московски
Процесите в сектора на транспорта се развиват извън рамките на политическите мандати, затова думата „устойчивост” е ключова за нашата система.
 

Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на откриване на конференцията „Мобилност за един свързан свят". Събитието се организира от Университета за национално и световно стопанство (УНСС) и в него участват представители на водещи институции в транспорта, фирми и студенти.

 

Със своето географско положение, България е единствената страна в Европа, която е кръстопът на 5 транспортни коридора, каза по време на форума Ивайло Московски. Той добави, че усилията на държавата са насочени към изграждането на модерна транспортна и телекомуникационна инфраструктура.

 

Министър Московски припомни, че чрез Оперативна програма „Транспорт" бяха финансирани 118 проекта на обща стойност близо 4 млрд. лева. „В железопътната инфраструктура модернизирахме 500 км жп линии, по направленията Септември-Пловдив-Бургас и Пловдив-Свиленград-турска/гръцка граница. Напълно ремонтирани са жп гарите София, Пазарджик и Бургас", каза още министърът.

 

С европейски средства към този момент са изградени 260 км магистрали, 31 км нови първокласни пътища, 21 км метролинии и 20 метростанции. Въведени са системи за наблюдение на корабния трафик и брегови центрове във Варна, Бургас и Русе.

 

Министър Ивайло Московски представи пред студентите възможностите за кариера в една от най-престижните и високоплатени професии в България - ръководители на въздушно движение. По думите му, България е сред лидерите в предлагането на аеронавигационни услуги. „Благодарение на изключителния професионализъм и подготовка на нашите кадри, България се нареди сред лидерите в предлагането на аеронавигационни услуги", каза министърът.

 

Сътрудничеството между Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и УНСС е пример как държавата трябва да работи с висшите училища, заяви ректорът на университета проф. Стати Статев. Той връчи на министър Московски почетен медал за укрепване на сътрудничеството на двете институции. От своя страна, министър Ивайло Московски написа в златната книгата на УНСС, че е щастлив, че като възпитаник на университета, може да бъде част от институцията, която е ковачница на кадри за държавното управление.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4587 |31.08.2016 Дянков: Европа не може да държи на думата си! . 0| 4179 |28.07.2016 Печат на византийски генерал открит край Ивайловград . 4| 4245 |18.05.2016 Московски: КАТ поема част от отговорностите на ДАИ . 6| 4795 |18.05.2016 Ивайло Калфин напуска и Народното събрание

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads