Реклама / Ads
0| 2978 |16.06.2022 НОВИНИ

Иван Таков: От СО да кажат как контролират качеството на ремонта на Детската градина в ”Суха река”

.
Настоявам от Столична община да кажат как контролират качеството на ремонта на сградата на Детска градина №177 "Лютиче" в ж.к. "Суха река", район "Подуяне".
 

Това заяви председателят на БСП - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков.

 

Неговата реакция е провокирана от потопа, който той и колегите му от групата на БСП в Столичния общински съвет Иван Пешев и Альоша Даков завариха във вторник в сградата на детската градина по време на проливния дъжд в София. След сигнал, че от покрива се е изляло огромно количество вода върху струпаното вътрешно оборудване на детското заведение и продължаващи ремонтни дейности, въпреки масовия теч, тримата посетиха обекта. На място те установиха, че работниците наистина правят облицовка на вътрешните стени, въпреки че над главите им тече вода.

 

"На 5-и май инспектирах на място с моя заместник в Градския съвет на БСП - София Иван Пешев ремонтните дейности, след като получихме редица сигнали от възмутени родители. С очите си видяхме, че този ремонт е напълно компрометиран. Строителят и кметът на района Ева Митова тогава ни увериха, че ремонтната дейност ще приключи в срок и качествено, коментира Иван Таков. - След дъжда във вторник се оказа, че на мястото продължава да тече, тъй като покривът не е затворен, а имуществото вътре е съсипано. Всички настилки, паркети, оборудване са унищожени. Не разбирам защо след изрична заповед на Ева Митова да бъде спряна работата по вътрешните помещения, докато не се оправи покривът, това не е изпълнено".

 

Иван Таков предположи, че от строителната фирма правят всичко възможно, за да спазят срока в договора, който е до края на годината. "Нека не забравяме обаче, че се изразходват публични средства и контролът от страна на Столична община трябва да е много сериозен. Както и този от районния кмет и от самия изпълнител", заяви той.

 

Общинските съветници от групата на БСП са категорични, че ще следят много внимателно от Столична община да не бъдат отпускани допълнителни средства за пропуски по този ремонт, които са по вина на строителя. Те обаче са убедени, че ще са необходими още пари, за да бъде заменено съсипаното от дъжда и последвалото наводнение на обекта оборудване. А до момента общата стойност на строителството на нова сграда и ремонтът на старата възлиза на 4,1 милиона лева. Първоначалната цена, срещу която е спечелен търгът от строителната фирма, е 2,9 милиона. През юни 2021 година обаче има сключен допълнителен анекс за още 28 000, а през май тази - втори за нови 468 000.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2919 |16.06.2022 Иванов: Връщаме се в миналото със свалянето на Минчев . 0| 2835 |16.06.2022 Мирослав Иванов сяда на мястото на Минчев до избор на нов парламентарен шеф . 0| 3042 |16.06.2022 Хр. Иванов: Нашият председател Никола беше едно от най-хубавите неща, които този парламент успя да произведе . 0| 3252 |16.06.2022 Христо Иванов, ДБ: Отиваме към избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads