Реклама / Ads
1| 5362 |29.05.2009 НОВИНИ

Избраха подуправител на БНБ

.
Кандидатурата на Николай Неновски беше подкрепена от 113 народни представители.
 
Народните представители избраха проф. Николай Неновски за подуправител на Българскатата народна банка (БНБ), предаде Агенция „Фокус". Кандидатурата на Неновски беше предложена и представена от управителя на банката Иван Искров. Подуправителят беше избран с 113 гласа „за", гласа 6 „против" и 0 „въздържали се".

В края на мандата, когато губите властта, се занимавате само с редене на пешки. С тези думи депутатът от ДСБ Атанас Атанасов се обърна към народните представители от управляващата коалиция.

Изказването на Атанасов беше породено от гласуването и избирането на проф. Николай Неновски за подуправител на БНБ. Депутатът възрази срещу избирането на Неновски за подуправител много по-рано от установения срок. „Грубо се нарушава законът с тези срокове, за които някой тръгна да обяснява, че били инструктивни. Безочие е законът да фиксира срок и вие да го газите. Погазихте го вчера и днес пак го показвате. Засрамете се в днешния ден да го правите това нещо", заяви Атанасов.

Веднага след изказването на депутата преизбраният управител на БНБ Иван Искров и избраният подуправител на банката проф. Николай Неновски положиха клетва.

Припомняме ви, че вчера Народното събрание преизбра Иван Искров за управител на Централната банка. Той ще заема поста през следващите 6 години, считано от 10 октомври тази година, когато е краят на сегашния му мандат.

Региони: Ямбол, Шумен, Хасково, Търговище, Стара Загора, София, София-град, Смолян, Сливен, Силистра, Русе, Разград, Пловдив, Плевен, Перник, Пазарджик, Монтана, Ловеч, Кюстендил, Кърджали, Добрич, Габрово, Враца, Видин, Велико Търново, Варна, Бургас, Благоевград
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 8796 |28.05.2009 Преизбраха Иван Искров за управител на БНБ . 55| 5790 |21.12.2008 Преизбраха Волен Сидеров за лидер, от Атака не искат коалиция с ГЕРБ . 10| 5512 |27.10.2008 Отново избраха Варна за най-добър град за живеене

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads