Реклама / Ads
9| 7492 |11.04.2014 НОВИНИ

Изчезна дъщерята на крупен поморийски бизнесмен

.
8-годишната дъщерята на 55 годишния помориец Веселин Тодоров, с прозвище Германеца, не се е прибрала вчера от училище, съобщи пресцентърът на полицията в Бургас.
 

Детето е в първи клас на училище „Иван Вазов“ в стария град на Поморие. Вчера, няколко часа след като приключили учебните занятия, Александра не се върнала вкъщи, а родителите подали сигнал в полицията и започнало издирване. Предприети били всички мерки за издирването й.

Повечето версии клонят към това, че става дума за отвличане, въпреки че досега не се казва има ли обаждане от похитителите и някакви искания.

Бащата на детето се занимава с лихварство и не е изключено изчезването на детето да е свързано с неговия бизнес, казват запознати. Тодоров се занимавал с покупко-продажба на имоти по морето, имал и заложна къща.  През 2010 г.  Тодоров заедно с големия му син Методи бяха арестувани за лихварство.

Бургаски сайтове припомнят, че през 2010 г. бяха арестувани биячите от групата на Тодоров – Кирил Мищенков и Димитър Пенчев, както и самия Тодоров, сина му Методи, Янко Димитров и Ангел Кателиев, който през 2000-та г. бил на върха на финансовата пирамида „Галакси“.  Те били разпознати от разпитани свидетели длъжници,  изтезавани от тях. Мищенков и Пенчев бяха обвинени в отвличане и нанасяне на средна телесна повреда на длъжници.  В показанията си пред съда тогава потърпевши разказали, че били отвличани, пребивани и били принуждавани да прехвърлят на лихварите свое движимо и недвижимо имущество.

Групата на Германеца  раздавала кредити срещу месечна лихва от 10% до 20%. Длъжниците подписвали запис на заповед за общата сума на взетия заем плюс лихвите. Допълнително правели залог на автомобили, злато или ипотеки на недвижими имоти. Придобитите от лихварите недвижими имоти са вписвани като тяхна собственост, както и на техни роднини и фирми. Голяма част от тях по-късно са били продадени на трети лица, като парите са влагани в строителството на хотели, питейни заведения и жилищни кооперации в Свети Влас, Равда и Поморие.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5493 |07.04.2014 Откриха Ана, изчезнала на Острова . 0| 5427 |07.04.2014 Бащата на насилвания Сашко изчезна като Галеви . 2| 5283 |06.04.2014 Изчезна ореолът на чудотворна икона в Бачковския манастир . 0| 4931 |06.04.2014 Сигнал от черната кутия на изчезналия боинг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads