Реклама / Ads
14| 4919 |07.04.2008 НОВИНИ

„Изчезнал" доклад на МВР разкрива връзките на БКП с контрабандата и мутрите

.
Остават броени часове до връчването на доклада за МВР, който министър Румен Петков се зае да пише по препоръка на ръководството на БСП. Какво ще има в него, засега е тайна. Оптимистите обаче не са много.
 
Предполага се, че самият премиер Сергей Станишев също не очаква някаква бомба. Докладът е по-скоро за изпускане на парата на общественото недоволство от Петков. Както се казва, ще поживеем, ще видим.

През януари 1991 г. излиза един друг доклад за МВР. Той е под №1 и е дело на Централна група на ведомството, създадена с решение на правителството от 27.0.1991 г. Докладът е отпечатан в 3 екзепляра, които по-късно изчезват мистериозно. Предшественикът на Румен Петков - Георги Петканов упорито твърдеше, че такъв доклад в МВР няма запазен. Такъв документ обаче съществува и Frognews.bg успя да се сдобие с екземпляр от него.

Нашите читатели ще имат възможността и привилегията (у нас всяко публикуване на подобна информация се счита за привилегия, тъй като политическите среди от години се опитват да приватизират правата върху истината и случващото се в цитаделата МВР) да прочетат уникални разкрития за работата на системата.

Ще научите как комунистическата партия е създала и ръководила години наред контрабандата със забранени стоки; как Държавна сигурност създава първите силови групировки; кои са провели възродителния процес и как в него са участвали агенти-ходжи и активисти на ДПС; каква е истината за убийството на Георги Марков, покушението срещу папа Йоан-Павел Втори и журналиста Владимир Костов; как милиарди са изтекли към търговски дружества, създадени от българското разузнаване и пр. и пр. В основата на този доклад е тогавашния министър на вътрешните работи Христо Данов. Много от нещата ще ви изглеждат  познати, защото те продължават нагло да се случват пред очите ни и днес, а същите хора, които тогава са управлявали държавата днес още са в политическия елит, но вече с десетки милиони в сметките си. В доклада има потресаващи данни. Едно от най-големите му достойнства е това, че е написан от хора, които са служили в МВР по време на управлението на комунстическата партия, но са намерили сили и доблест да назоват много от нещата с истинските им имена. В доклада, например пише дословно: „Като задължителни условия за работа в МВР са се поставяли безпределната преданост към делото на БКП, вярността към КПСС и СССР и активното съдействие за претворяване в живота партийната и държавната политика". Ръководни постове в МВР са били само за хора, които „...осигуряват изпълнението на партийните и правителствените решения, провеждат мероприятия за възпитание на подчинените в дух на вярност към делото на БКП и дружбата със СССР..." Пробвайте да замените БКП с БСП и СССР с Русия и ще видите какво ще се получи.

От утре, вторник, 08.04.2008 г. Frognews.bg в продължение на няколко дни ще публикува целия доклад от вече далечната 1991 г. Преценете сами какво и колко се е променило през тези 17 години в МВР.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4936 |04.04.2008 Цвятко Цветков: Петков ще събере статистика вместо доклад . 19| 5229 |04.04.2008 Българите щастливи, че ДПС е на власт, пише в доклад на Емел Етем . 9| 5261 |02.04.2008 Хашим Тачи затрил 300 сърби за органи, разкрива в книга Карла дел Понте . 4| 4989 |01.04.2008 БСП праща Румен Петков да пише доклад, а главсека Валентин Петров - в отпуск

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads