Реклама / Ads
2| 4934 |04.04.2008 НОВИНИ

Цвятко Цветков: Петков ще събере статистика вместо доклад

.
Румен Петков ще напише нещо, но това няма да е доклада за работата в системата на МВР през последните години, поискан му от премиера Сергей Станишев, заяви пред журналисти експертът по сигурността в БСП Цвятко Цветков.
 
"Нямам нищо лично срещу Петков, но не ценя неговите качества като управленец. Той умее да използва МВР. Свидетели сме били на реакциите му и как показва нещата, както му е изгодно, а не такива каквито са", твърди Цветков. Според него за изготвянето на доклада вътрешният министър ще се концентрира върху статистика, за да открои разлики между предишните управления и сегашното. Щял да изтъкне и личните си заслуги. Последните две години са пропилени и не са използвани за решаване на проблемите в МВР, има обвързване на служители с обекти на разработка, твърди бившият секретар на МВР.

По негово мнение службите на МВР не са спрели да работят, защото е очевидно, че произвеждат информация. "Проблемът е, че тя започва да се огласява, когато стане нещо и няма как да се скрие. Опит за доклад за работата на вътрешното министерство е имало още по времето, когато министър е бил Николай Добрев, напомни той.

Цвятко Цветков открои две тенденции - опитите за обезсилване на МВР като инструмент и всеки да ползва вътрешното министерство за себе си и неизгодно за политическите си опоненти. Това не позволява МВР да скъса с миналото и да заработи като модерна структура. Публична тайна е, че няма партия, която да не ползва яслите на паралелната власт. Това е една от основните причини за корупция по високите етажи на властта. С това трябва да се скъса, категоричен е Цветков.

Помолен да коментира случая "Змия", Цветков обясни, че преди години са били констатирани опити приятелката на бившия главен прокурор Иван Татарчев да бъде използвана от "оперативно интересни лица", но те са били неуспешни. Най-тревожното нещо би било, ако има изчезване на материали от МВР. Пипането в архива на вътрешно министерство за съхраняване на лични интереси е престъпление. Въпреки това сме свидетели, че такова нещо се прави, коментира Цветков.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4743 |03.04.2008 Дебатират Куйович в парламента, Румен Петков се дегизирал като блондинка . 4| 4988 |01.04.2008 БСП праща Румен Петков да пише доклад, а главсека Валентин Петров - в отпуск . 6| 6421 |30.03.2008 "Галеви" препоръчаха да не се иска оставката на Румен Петков . 14| 6107 |30.03.2008 Сбогом на властта казват Р. Петков, Ас. Гагаузов, В. Близнаков и Н. Кабил

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads