Реклама / Ads
34| 10472 |14.12.2009 НОВИНИ

Издирват още 10 от бандата на Богровеца

.
Истински екшън се разигра на автомагистрала Източник: Вяра Йовева
МВР издирва около 10 души, които са свързани с обира на магистрала „Тракия”. Това разкри днес пред журналисти шефът на Областна дирекция на полицията в София, комисар Тодор Илиев. Около 5000 евро са били откраднати от турския гражданин, който снощи е бил обран в района на Вакарел преди акцията на полицията.
 

Днес МВР извършва издирвателни действия на територията на цялата страна. Според комисар Илиев, в полицията са имали информация, че снощи е имало вероятност да се извърши това престъпление.

"Бандата на крокодилите", майстори на магистралните грабежи атакува и отвлече турски гражданин край Вакарел снощи. От МВР съобщиха, че групата е неутрализирана при специализирана полицейска операция. Всъщност дръзките нападатели са оказали ожесточена съпротива, тежка престрелка е имало на магистрала "Тракия". Един от членовете на групата, Димитър Митрев-Богровеца, бил убит при престрелката с полицията.

Инцидентът станал малко след полунощ, когато турският гражданин, който работел като гастарбайтер в Германия, се е движил по автомагистрала „Тракия" с луксозен джип „Ауди" Q7. Близо до Вакарел той е бил спрян за проверка от полицейски автомобил "Опел" със синя лампа. Вместо да проверят документите му обаче, трима мъже го заключили с белезници и го завързали за дърво. Оказано му е физическо насилие. Колата на турския гражданин е била напълно опожарена. След като получила сигнал, полицията изпратила патрулна кола, по която извършителите на грабежа открили огън. Според друга информация акцията по залавянето на извършителите била планирана.

Полицаите отвърнали на огъня, при което единият от извършителите - Богровеца бил убит на място, докато управлявал автомобил „Опел". Мъжът е бил прострелян в главата. Полицейският автомобил е с много следи от куршуми, но няма пострадали полицаи. Отвлеченият турски гражданин е спасен.

Останалата част от престъпната група, към която според информация към момента освен Митрев е имало още двама, е успяла да избяга и в момента се издирва.
Другите двама, тежко въоръжени с Калашници, са братята Емил и Евгени Милеви, които от години се занимават с магистрални грабежи. Прякорите им са Емил Милев-Кроки и Евгени Милев -Гейзо. Те използват истниски полицейски униформи, спират чужденци, казват им, че става дума за акция на полицията, след това ги завързват и обират. Полицията моли, който ги засече някъде, да сигнализира.

Убитият Димитър Митрев е имал цял сак с муниции. Бил е облечен в полицейска униформа, на главата си е носел маска с надпис "Полиция", както и две полицейски радиостанции.

На мястото на инцидента бяха министър Цветан Цветанов, главният секретар на МВР Калин Георгиев, прокурор Бойко Найденов. За Дарик министър Цветанов каза, че през последните месеци е предприета коренно различна организация по противодействие на магистралните грабежи. Според него почеркът на снощния грабеж се припокрива с действията при други подобни магистрални грабежи у нас.

Заради въоръжени грабежи над чужденци в страните от Европейския съюз бяха напечатани карти на България с черепи и кости. На тези материали пишеше: "Не пътувайте през България, ще ви оберат". Методът на „Крокодилите" е идентичен при всеки удар. Чакат нощем край отклонения за магистралата или черни пътища. Набелязват жертвите и ги спират с полицейски сини лампи, въоръжени са с автомати. Често ползват полицейски униформи или дрехи, които приличат на тях и имат надписи „Полиция".

ВИЖ ВИДЕО ОТ ПОЛИЦЕЙСКАТА АКЦИЯ
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5395 |30.11.2009 Шансът да разкрием бандата за отвличания днес е по-голям . 0| 4726 |14.10.2009 Издирват измамници с чужди имоти . 6| 5413 |15.08.2009 Бойко Борисов на война с контрабандата . 16| 4873 |17.04.2009 Член на бандата, отвлякла Киров, май пропял

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads