Реклама / Ads
1| 4867 |15.10.2009 НОВИНИ

Източвали пристанище Бургас с нереални фактури и актове

.
Бургаското пристанище е източвано чрез актове за въвеждане в експлоатация и фактури за нереална дейност. За това съобщи лично изпълнителният директор на порта Руслан Петков, цитиран от сайта news.burgas24.bg.
 
Предварителният одит обхваща извършените ремонтно-сторителни работи от началото на годината до 1 август в бургаското пристанище.

За тези 8 месеца за изхарчени близо 2 млн и 100 хил.лева. За нито едно от дейностите обаче нямало проведени процедури за обществени поръчки. Отделните дейности вместо да бъдат групирани били разделяни.

По този начин според Руслан Петков-изпълнителен директор Пристанище Бургас към процедурите са фактурирани разходи по 40 -50 хиляди лева, което е нарушение на закона.

Голяма част от дейностите били посочени, като „ аварийни" без обаче да е информирано държавното предприятие „ Пристанищна инфраструктура" което да присъства на огледа и да прецени дали наистина има нужда от ремонти. Извършени са и нерегламентирани плащания.Само за месец са осребрени фактури на стойност 342 827 лева, без ДДС, което е в нарушение на заповед на СД за спиране на плащанията, заради финансовото състояние на порта.

Бившето ръководство на пристанището и дирекция „ Инвестиции и сторителство" , които са поръчвали отделни дейности са приели актове и фактури и за недоставени отбивни съоръжения, както и за изграждането на отводнителна система,която липсва. Отбивната система е за 91 171.08 лв без ДДС,отводнителната система -49 231.46 лв без ДДС/
Актове и фактури са подписвани от едни и същи лица, а сред фирмите-изпълнителки има повтарящи се.

По думите на Руслан Петков-изпълнителен директор Пристанище Бургас тези документи вече са изпратени в прокуратурата и Министерството на транспорта, което е принципал на порта. Следващата стъпка от работата на одиторите ще бъде проверка на поръчките и документацията по отношение закупуването и доставката на резервни части в бургаското пристанище.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5171 |25.09.2009 Пеленаче спи под открито небе в бургаско гето . 27| 11480 |20.09.2009 Гръмнаха човек на Митьо Очите в Бургас . 3| 4642 |14.09.2009 Свекърва и снаха източиха пристанище . 2| 6101 |04.09.2009 Приеха оставката на шефа на ОДП-Бургас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads