Реклама / Ads
4| 3551 |20.11.2021 НОВИНИ

Журналист: Тенисистката Шуай Пън се намира в дома си

.
Шуай Пън Източник: Twitter
Изчезналата китайска тенисистка Шуай Пън остава в собствения си дом и скоро ще се появи публично, съобщи главният редактор на Global Times Ху Сидзин.
 

Припомняме Ви, че Шуай изчезна на 2 ноември, след отправи обвинения към бившия вицепремиер на Китай Чжан Гаоли. По думите на спортистката тя е била изнасилена от политика.

 

Първоначалната ѝ публикация в Weibo е свалена и нито бившият вицепремиер Джан Гаоли, нито китайското правителство не са коментирали твърдението ѝ.


Главният редактор на Global Times Ху Сидзин– от официалния вестник на управляващата комунистическа партия в Китай – написа в Twitter: „През последните няколко дни  Шуай Пън е в собствения си дом и не искаше да бъде обезпокоявана. Ще се появи публично скоро”.

 

Има и публикувани снимки на тенисистката в социалната мрежа. Експертите изразиха скептицизъм и поставиха под въпрос автентичността на изображенията.


Имейл, за който се твърди, че е от Пън, беше публикуван в сряда от CGTN, но също бяха повдигнати съмнения относно неговата автентичност.


В него се казва, че твърдението за сексуално насилие "не е вярно" и добавя: "Не съм изчезнала, нито съм в опасност. Просто си почивах вкъщи и всичко е наред".


Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки каза, че администрацията на Джо Байдън е "дълбоко загрижена" за ситуацията.


На фона на нарастващата загриженост за местонахождениеto на Пън, Женската тенис асоциация (WTA) заплаши да изтегли турнирите от Китай, а Световен Тур (ATP) поиска яснота от китайските власти.


Реакциите идват, след като Анди Мъри и Асоциацията по тенис на тревни площи се присъединиха към онлайн кампания, за да помогнат за намирането на жената.


Други тенис звезди, включително Серина Уилямс, Наоми Осака и Новак Джокович също изразиха загриженост.


Министерството на външните работи на Китай заяви в петък, че не е запознат с “противоречивата ситуация”.


Говорителят на министерството Джао Лиджиан каза пред репортери, че това "не е дипломатически въпрос и не е запознат със ситуацията".




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3517 |14.10.2021 Журналист: Ако свадите са основна идеология и в 47 НС, кабинет едва ли ще има . 55| 13090 |08.06.2021 Журналист: Ердоган вижда Дани Митов като премиер, а Карадайъ като вицепремиер . 5| 4706 |20.04.2021 Журналист: Интересна идея даде премиерът в оставка и болнични . 24| 15643 |14.04.2021 Журналист: Чухте ли, Борисов реши да се подиграе с депутатите, преди да се оттегли...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads