Реклама / Ads
4| 3516 |14.10.2021 НОВИНИ

Журналист: Ако свадите са основна идеология и в 47 НС, кабинет едва ли ще има

.
Полина Паунова
Основният политически разказ в кампанията за парламент е ще се състави ли правителство. Ситуацията не е кой знае колко различна от предишните избори. Вариантът да се отиде отново на избори не е за подценяване. Трябва да видим дали в парламента партии ще са променили подхода си една към друга. Ако свадите от предишното Народно събрание са основна идеология и в следващото НС, кабинет едва ли ще има. Това коментира пред БНР журналистът Полина Паунова.
 

„ГЕРБ започнаха да водят убедително и вероятно голямо влияние върху нагласите на избирателите е оказало това, че след два парламентарни избора не се състави редовен кабинет“, смята тя.

 

„След като сега стана ясно, че Пеевски ще води листи на ДПС за предстоящите избори на 14 ноември, потърсих мнението на ДПС и заместник-председателят Йордан Цонев ми каза, че не са получили убедителни доказателства за обвиненията на САЩ по закона „Магнитски“ и затова са поканили Пеевски пак в листите“, коментира още Паунова.

 

Тя посочи, че има вероятност, ако Делян Пеевски мобилизира достатъчно избиратели във Велико Търново, където е водач на листата на ДПС, да освободи място за втория - Йордан Цонев, а той да влезе в парламента като водач на листата в Благоевград.

 

Журналистът коментира още, че остава отворен въпросът и дали лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще влезе в парламента, или както на предишните избори само ще бъде водач на партийна листа, а след това ще откаже да стане депутат.   

 

„Обвинението към „Демократична България“ е за недемократично редене на листи, но засега сме чули доста оскъдни факти. Може би и ръководството на ДБ и хората, които ги обвиняват трябва да обяснят какво се е случило, за да може да се направи извод дали това е недемократично, или някакъв друг конфликт“, каза Полина Паунова във връзка с обвиненията на Методи Лалов към ръководството на ДБ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3047 |08.10.2021 Георги Свиленски: Основна цел на левицата е стабилизиране на ситуацията в България и излизане от многото кризи, в които попадна страната . 15| 4978 |24.09.2021 Костадинов: Основната ни борба ще бъде да накараме хората да излязат да гласуват . 17| 12604 |14.09.2021 Политологът Слави Василев: Юмрукът ще е основна част от предизборната кампания на Радев . 1| 3268 |26.08.2021 Актуализацията на бюджета - основна тема за депутатите днес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads