Реклама / Ads
121| 8673 |08.05.2015 НОВИНИ

Кадиев и Инджев на амбразурата за 9 май в ефир

.
Кадиев и Инджев
Депутатът от БСП Георги Кадиев и журналистът Иво Инджев се стреляха с право мерене за 9 май, парада на Червения площад, русофилството и Русия преди утрешния Ден на победата и шоуто на Путин в Москва. Кой победи ще решите сами от думите им по-долу.
 
Георги Кадиев организира митинг под прозорците на Плевнелиев утре – 9 май. Той се обърна към всички полиците и заяви, че на утрешния ден трябва всеки да поднесе по едно цвете. Иво Инджев коментира, че участието на България в последната фаза на Втората световна война изобщо не получава дължимото и няма нито един паметник на българите, които са воювали там. По думите му Съветският съюз е искал България да изглежда победена. Той отново защити тезата си, че Русия никога не ни е освобождавала от нищо. Ние сами сме се освободили, каза журналистът.

Утре не е ден за въпроси, заяви Кадиев от своя страна. Страна, която не почита миналото, няма бъдеще, каза той.

Проявата утре пред Президентството не е организирана от БСП, не искаме нито про нито анти руски лозунги, не искаме червени знамена, искаме да почетем загиналите във Втората световна война българи, без речи и пропаганда. Така характеризира проявата, организирана лично от него Георги Кадиев.

Според Иво Инджев България получава статут на победена страна въпреки участието на Българската армия и 400 000 български войници в битки срещу немските войски. Той отхвърли идеята за поднасяне на цветя на паметника на Съветската армия, защото нито един съветски войник не е паднал убит при окупацията на страната ни през септември 1944 година.

Къде е съществувала на картата България, за да я освобождава Русия. Тя е воювала с Турция заради проливите. България дори не е спомената в прокламациянта на руския цар при обявяване на войната. Споменава се за православни, но не и българи. И Съединението българите правят против волята на Русия, позова се на историята Инджев.

Защо българите обичат Русия? Този народ е усетил какво е сторила Русия. Поколение след поколение е изграждано това отношение, контрира Кадиев.

Иво Инджев определи като правилно решението български представител от най-висок ранг да не отиде на 9 май в Москва. Кава е разликата меду 65 годишнината и 70 годишнината от края на войната в Европа.  Дори Ципрас и Ердоган съобщиха, че няма да отидат в Москва. Защо се дръпнаха? Защо всички бяха на 65 годишнината? Заради агресията в Украйна няма да отидат. Путин иска да прави шоу, коментира още журналистът.

Двамата си размениха остри въпроси, като се нападнаха взаимно  и на лична основа: „Ти защо си учил в Москва? А ти защо написа статия за Мултигруп?”. Според Инджев той е направил информиран избор и отишъл в Москва, защото не е могъл да направи същото в Лондон. А Кадиев съобщи гордо, че никога не е бил член на БКП и не се чувства виновен за нищо. Тези които са били членове на БКП и ДС ще ми викат, че съм член на БКП. Не обичам хора, които се правят, че са паднали от небето, добави той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4659 |26.04.2015 Кадиев: Ако хората и аз искаме, пак ще се явя за кмет . 7| 5094 |22.04.2015 Кадиев: Истината за КТБ няма да излезе . 35| 5062 |20.04.2015 Димитров: Президентът е прав да не ходи в Москва! Кадиев: Не е! . 14| 7479 |16.04.2015 Кадиев стяга парад за День Победы (ВИДЕО)

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads