Реклама / Ads
16| 4501 |17.02.2015 НОВИНИ

Кадиев: Вот на недоверие към "Борисов 2" за пенсионните дружества

.
Георги Кадиев Източник: Булфото
Създаването на временна анкетна комисия, която ще проверява работата на пенсионноосигурителните дружества, управляваните от тях фондове и надзора над тях, депутатът от "БСП - лява България" Георги Кадиев определи като вот на недоверие към правителството заради неспособността му да оказват ефикасна защита на обществото от слаби регулатори.
 
По предложение на БСП и Реформаторския блок и със съгласието на ГЕРБ Народното събрание създаде временна анкетна комисия, която да провери работата на пенсионноосигурителните дружества, управляваните от тях фондове и надзора над тях.

Комисията ще има един месец, за да проучи как работят пенсионоосигурителните дружества и управляваните от тях универсални и професионални фондове и как се прилага регулаторната рамка. Председател на новото звено ще е Корнелия Нинова от БСП, а неин заместник ще е Настимир Ананиев от Реформаторския блок. Редови членове са представителите на останалите парламентарни групи - Владислав Николов - ГЕРБ, Йордан Цонев - ДПС, Димитър Байрактаров - Патриотичен фронт, Чавдар Пейчев - БДЦ, Любомир Владимиров - "Атака", Мариана Тодорова - АБВ.

Приветствам гласуването на тази комисия. За мен тя е вот на недоверие към способността на бюджетна комисия и ГЕРБ да оказват ефикасна защита на обществото от слаби регулатори. Приветствам и това да е на паритетен принцип и да се ръководи от опозицията. Нямаме нужда от поредна комисия, която да прави чадър над бивши депутати от ГЕРБ, днес шефове на надзорни органи, написа Кадиев във фейсбук профила си.

Малко съм смутен от решението на ГЕРБ да прати в комисията точно Владислав Иванов, който отсъстваше при гласуването на 16 млрд лева дълг в бюджетна комисия, понеже бил на "изложение на пчелари в Плевен”. Заради него Менда Стоянова изманипулира кворума, като призна неговия глас, а не призна гласа на болния Търновалийски. Нищо против пчеларите, нищо против ловци, земеделци и т.н. Но все пак 16 млрд лева са по-голям приоритет, коментира Кадиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 6474 |16.02.2015 "Протестна мрежа": "Борисов 2" е зависим от модела КОЙ . 3| 4485 |13.02.2015 100 дни "Борисов 2": Кабинетът се отчита за свършеното . 8| 4853 |03.02.2015 Корнелия Нинова нападна "Борисов 2" за бедствията . 20| 5652 |31.01.2015 Костов: Недоверието към кабинета „Борисов" е по-голямо от това на Орешарски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads