Реклама / Ads
19| 5760 |27.06.2013 НОВИНИ

На кафе пред парламента за втори ден

.
Източник: Булфото
Недоволните столичани за втори ден ще отидат „На кафе до парламента". Протестиращите срещу кабинета Орешарски се организираха в социалната мрежа за разширяване на действията. Началният час е 8:30 часа, като е предвидено то да продължи до 9:30 часа, а после от 12:30 до 13:30 часа.
 

Организаторите в социалните мрежи пишат: „Очевидно си имаме работа с дебелокожи и нагли хора, които чакат да се изморим и да разтурим "седенката". Затова да отидем на кафе до парламента, на задния вход, откъдето влизат за работа народните представители. Мирно, спокойно и цивилизовано. Да поговорим за оставки, избори и още нещо... ".

От коментари в мрежите става ясно, че днес ще бъде един от най-важните протести. Наред с този протест организаторите правят уговорката, че традиционните мирни шествия, които се провеждат всяка вечер в столицата и страната, остават. Сборният пункт отново е пред Министерски съвет в 18:30 часа.

Разширена зона за сигурност ще бъде обособена край сградата на Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на МВР. Предприетите от служителите на полицията мерки са с оглед запазването на реда и предотвратяването на възможности за нарушения.

МВР отново призовава гражданите да се придържат към мирния характер на протеста.

Междувременно парламентът ще направи опит да продължи работа. Вчера депутатите в пленарна зала се оказаха недостатъчно за съставяне на необходимия за откриване на заседанието кворум.

Председателят на Народното събрание Михаил Миков направи два опита, но без успех. При втория опит в зала се регистрираха 112 депутати от нужните 121. В парламента не присъстваха парламентарните групи на ГЕРБ и „Атака".

От това дали днес ще има кворум, зависи дали парламентът ще продължи работата си. Не е ясно дали депутатите от „Атака" ще дойдат в парламента и дали ще се регистрират в пленарна зала.

В дневния ред на Народното събрание е предвидено обсъждане и приемане на промени в структурата и състава на Министерски съвет.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 64| 6092 |26.06.2013 Цветанов констатира и парламентарна криза . 8| 5753 |26.06.2013 Граждани отидоха „на кафе пред парламента” . 19| 5787 |25.06.2013 Проф. Константинов предложи германската избирателна система . 31| 6036 |25.06.2013 "Господарите" зоват: Сидеров на съд, шут от поста председател на комисията по етика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads