Реклама / Ads
1| 2978 |19.07.2021 НОВИНИ

Камелия Нейкова: ЦИК се справи според възможностите си

.
Камелия Нейкова Източник: БГНЕС
За двата месеца, в които се организираха предсрочните парламентарни избори, Централната избирателна комисия успя да свърши своята работа според възможностите си. Това заяви пред БНТ председателят на ЦИК Камелия Нейкова. По думите й организацията на избори е въпрос не само на ЦИК, но и на държавата.
 

„В момента машините за гласуване се съхраняват в частен склад на летище „София“, допълни тя.

 

Нейкова посочи, че ако се стигне до избори „2 в 1“ ще има отделни страници в самата бюлетина. „

 

Трябва да се помисли в зависимост от наличните машини, с които разполагаме там, където има възможност и гласуват повече избиратели, да има по две машини“, коментира още тя.

 

С промените в Изборния кодекс, с летящ старт ЦИК трябвало да започна своята работа. Нейкова смята, че Централната избирателна комисия успяла да организира успешното провеждане на изборите, не са се провалили, но имало още какво да се желае.

 

„ЦИК трябва да положи усилия да подобри организацията на изборите. Дали един колега си е вдигал телефона или не - не мога да кажа, но във времето, в което приемах протоколи извън страната, всеки един от членовете на ЦИК отговаряли на обажданията“, обясни тя.

 

Нейкова гарантира, че Комисията ще направи всичко възможно да изготви анализ и да подобри времето на поддаване на резултатите в СИК да постъпват във времевия комуникационен пункт в чужбина. ЦИК ще се постарае за следващите изборите членовете на СИК да не чакат много преди да бъдат свободни да си тръгнат от изборното помещение. ЦИК смята, че е приемлив процентът за преминаване от машинно към хартиено гласуване.

 

Камелия Нейкова изрази надежда да има информация за всичко, случило се с машинното гласуване, както и защо не е могло да се гласува машинно в над 50-те избирателни секции в страната.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3316 |20.05.2021 Проф. Чорбанов: Мерките твърдо бяха неадекватни, но лекарите се справиха . 3| 2730 |10.05.2021 Камелия Нейкова: Изборният процес не трябва да е ангажимент само на един орган, а на цялата държава . 5| 3022 |07.05.2021 Камелия Нейкова при президента: Тази ЦИК трябва да започне с летящ старт . 17| 7345 |07.05.2021 Камелия Нейкова е новият шеф на ЦИК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads