Реклама / Ads
4| 4827 |18.06.2009 НОВИНИ

Р. Карадимов: Станишев знаеше кога да отстъпи и кога да удари с юмрук

.
Росен Карадимов (вдясно)
Много е важно да знаеш докъде да отстъпиш, премиерът е правил много компромиси, но с националния интерес на България и със стратегическите цели на БСП никога, врече се премиерският съветник.
 

В политиката на човек трябва да знае къде му е мястото, обясни по БТВ мълчанието си в продължението на 4 години президентският съветник Росен Карадимов, който сега е кандидат за депутат. Не става дума обаче за тайнственост или за нелигитимен кръг от хора, който са вършели нещо мистериозно. Манталитетът на хората е да виждат тайни навсякъде, но ние просто сме работили в екип, обясни премиерският съветник.

Премиерът винаги се е съобразявал с авторитетната фигура на президента, увери Карадимов, "разбулвайки поредната митологема" за конфликт между двете институции.

Без фигура като Станишев, който знаел кога да удари по масата и кога да отстъпи, нямало да има успешен мандат. Съветът на коалицията пък бил най-важният консенсуален орган, но ключовата фигура бил Сергей Станишев, категоричен беше съветникът.
Много е важно да знаеш докъде да отстъпиш, премиерът е правил много компромиси, но с националния интерес на България и със стратегическите цели на БСП никога, врече се Карадимов, според когото 4 години е водена изключително социална политика по своя резултат. Бизнесът бил стимулиран, в резултат на което се освободил ресурс за стимулиране на социалния сектор.

Изборът на 5 юли ще е ключов, защото в следващия мандат разделението ляво-дясно ще е много по-отчетливо, предупреди премиерският съветник.  Ценност номер 1 трябва да е финансовата стабилност на страната.

Основната задача на БСП е да вземе най-високия си възможен резултат на изборите и да стане непреодолима сила. Трябва обаче много добре да се изчислят компромисите, които партиите са готови трябва да направят. Избори до дупка не е добър вариант, защото подготовката на едни избори коства 7-8 месеца ефективност на държавата, призна Карадимов.

БСП печели от това, че в изборната кампания заложи на лидера си, обобщи Росен Карадимов.
Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5182 |16.06.2009 12 хил. протестиращи: Станишев да си ходи . 25| 5282 |15.06.2009 Футболни фенове освиркаха Станишев . 24| 4891 |11.06.2009 Страсбург поряза Станишев за църковния разкол . 30| 4947 |10.06.2009 Станишев преизпълнил обещаното за 4 години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads