Реклама / Ads
0| 4404 |25.03.2016 НОВИНИ

Караджов: Тежък лобизъм има заради таксиджиите

.
Гроздан Караджов
Ако таксиджиите се бяха събрали на Орлов мост така както ние протестирахме там, щеше да е по-удачно, заяви по БТВ депутатът от РБ Гроздан Караджов. повечето от тези хора обаче не знаеха защо са събрани там, отишли са след смс-и, основен организатор е една фирма. От 900 коли на една фирми, само 4 са нейни, останалите са разпръснати на отделни водачи или фирми.
 
Ако в една кола е мръсно или се пуши, или дъни музика, а вие се оплачете, голямата фирма, носеща лиценза, че е обществен превозвач, не се ангажира. Лицензът й не се докосва, той е чист и неопетнен, а ние носим негативите. На това трябва да се сложи край. Внесе се промяна, която мина с единодушие в комисията по транспорт, информира той. Двама достойни депутати от ГЕРБ внесоха промяната, така че голямата фирма да носи отговорност. Оттогава 3 пъти се правят опити да се върне старото положение, добави той. За мен цялата история е много тежък лобизъм, смята той.

З фирми в София са основните монополисти; сега не плащат ДДС, клони към нулата. Една от фирмите се похвали с ДДС-то - 2 лв. за таксиметров автомобил на месец. Това не дава ли яснота за какво иде реч, попита Караджов. Съгласни ли сме да не се плащат данъци и осигуровки, продължи той. Аз тотално не съм съгласен. Този лобизъм е подкрепен и финансово, има и страх да не излязат на улицата. Нежеланието на държавата да въведе ефективни механизми за контрол е видимо. Неслучайно хората са недоволни от абсолютно мърлявата услуга, която се предлага.

Като си на власт, значи трябва да назначаваш, но можеш да назначаваш само политическите съвети. Но ГЕРБ назначава в едно дружество половината от неуспелите си кандидати в една общинска листа. А ако започнем да ги вадим предприятие по предприятие, област по област. Това не е нормално, не е социална дейност, трябва да се провеждат конкурси, заяви Караджов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 4603 |08.03.2016 Кънев: Прокуратурата е тежък политически провал . 7| 4481 |03.02.2016 Караджов: Алчността за постове е основното оръжие, с което ГЕРБ управлява РБ . 17| 4604 |03.02.2016 Караджов: Сега е моментът Кунева да бъде оттеглена . 5| 4199 |13.01.2016 Караджов: Това е нашият чар, в блока винаги се борят поне две тенденции

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads