Реклама / Ads
11| 3890 |17.12.2014 НОВИНИ

Каролев предлага смяна на пролетарски лозунг с....

.
Владимир Каролев
Да заменим комунистическото "Пролетарии от цял свят съединявайте се" с "Разумни Българи, Да Се Обединим Против Популизма", предлага Владимир Каролев във фейсбук.
 
Ето и останалата част от текста на икономиста:

Моля за Вашата подкрепа против опитите за анти-реформата в пенсионния сектор наложена на ГЕРБ след протестите на около 2000 души докарани от КНСБ с автобуси от цялата страна.
Предлагат се промени в Кодекса за социално осигуряване, които де факто ще пренасочат към НОИ вноските на повечето от осигурените лица, които се събират по индивидуалните си партиди в универсалните пенсионни фондове и на практика ще заличат модерния (и справедлив) спестяващ в лични сметки капиталов принцип на функциониране на пенсионната система. Очаква се вредните текстове да бъдат гласувани на второ четене от Народното събрание в петък, 19 декември. Вярвам, че ако съберем голям брой подписи под онлайн петицията против прибързаната антиреформа на пенсионния модел, е възможно промените да бъдат спрени.
Може да я подкрепите, като подпишете онлайн на следния адрес: https://www.peticiq.com/105463#form
Моля Ви, ако подкрепяте тази петиция, да споделите този пост на стените си, да помолите вашите приятели, които споделят същите принципи на разум и справедливост, да се включат в нея и те също да я споделят.

Ето и самия текст на петицията:

Декларация против прибързаната антиреформа в пенсионния модел
Противопоставяме се на намеренията за промени в пенсионната система в посока намаляване на спестяванията в лични пенсионни сметки. Това е поредна стъпка към ренационализация на средствата, спестявани от милиони граждани в течение на 14 години.
Решенията за подобни действия са взети прибързано преди дни на среща със синдикатите с неясни за обществеността аргументи. Подобни намерения няма в партийни предизборни програми, в коалиционно споразумение или в правителствена програма. Публично и професионално обсъждане не е имало.
Необмислените популистки промени ще бъдат вредни за бъдещите пенсии на хората, за финансовата стабилност на държавата и ще забавят икономическия растеж. Настояваме те незабавно да бъдат спрени и да започне широка дискусия за цялостна реформа в пенсионния модел съгласно най-добрите практики в развитите държави.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 11579 |16.12.2014 Крясъци, после бой в Нова ТВ. Вл. Каролев и Пл. Димитров си скочили? . 13| 4089 |08.12.2014 АБВ предлага за обсъждане "Южен поток" да тръгне по трасето на "Набуко" . 4| 3912 |08.12.2014 Предлагаме три пакета проекти по плана „Юнкер” . 0| 5417 |05.12.2014 ЧЕЗ уведомява за смяна на електромери

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads