Реклама / Ads
10| 7236 |16.05.2024 НОВИНИ

Катастрофата с кола на службата за охрана, в която пътуваше Кирил Петков, взе жертва

.
Починал е шофьорът на лекия автомобил, катастрофирал с кола на Националната служба за охрана (НСО), в който се е возил бившият премиер Кирил Петков, съобщи МВР.
 

Катастрофата е станала на входа на Аксаково.


Жената, която се е возила в колата "Ауди", шофирана от починалия мъж, е в болница с множество травми и с опасност за живота, уточни директорът на областната дирекция на МВР във Варна Андрей Ангелов. Тя е на 58 години.

 

Всички четирима пътници в автомобила на НСО са добре, уточни пред Би Ти Ви Андрей Ангелов, като превантивно са били откарани за преглед, като шофьорът на колата е оставен в болницата, тъй като има травми по главата и крайниците. Един от пиар съветниците на "Продължаваме промяната" Найо Тицин качи снимка във "Фейсбук" от катастрофата.


Според разпратено до медиите съобщение на НСО, катастрофата е станала около 17.30 часа, като автомобилът, в който се е намирал Петков, се е движил на път с предимство, отнето от другия автомобил.


Началникът на полицията във Варна също каза, че виновен за катастрофата е бил починалият шофьор, който по думите му е изскочил на главния път от второкласен път. Не уточни обаче с каква скорост се е движила колата на НСО.

 

За 17.30 ч. днес в центъра на Варна беше обявено предизборно събитие на "Продължаваме промяната - Демократична България". Като участници бяха заявени Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков, Атанас Атанасов, Христо Иванов и Даниел Лорер.


Кирил Петков ползва охрана на НСО като бивш премиер, на каквато той има право по закон в продължение на 4 години след слизането от власт, но не е задължително.


По-късно БТА съобщи, позовавайки се на военно-окръжния прокурор на Сливен Христо Тинев, че Военно-окръжната прокуратура в града е образувала досъдебно производство за катастрофата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5935 |16.05.2024 Кой болярин спечели 10 милиона от тото 6 от 49? . 11| 9351 |16.05.2024 Адвокат Величков: Отговорността за скоростта е на шофьора от НСО, важен е животът, не бързината . 1| 4324 |16.05.2024 Фалира любима марка и легенда в модата . 8| 3143 |16.05.2024 Кои известни европейски политици са попадали под дулото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads