Реклама / Ads
0| 5001 |17.05.2011 НОВИНИ

Килърът Атмаджов остава в ареста

.
Жалбата на защитата на 55-годишния Петър Атмаджов от „Килърите 2" не бе уважена от Варненския апелативен съд. Магистратите потвърдиха ареста на обвинения като помагач и подбудител в убийствата на търновския адвокат Петър Лупов, на шуменския бизнесмен Румен Рачев и Борислав Георгиев Атмаджов.
 

Според защитата на обвиняемия от близо 80-те тома материали, които миналата седмица вече са били предявени на Атмаджов, няма сериозни доказателства, които да обвързват участието му в престъпната група. Друг аргумент на защитата е неговото влошено здравословно състояние, установено от 6 вещи лица по 3 съдебно - медицински експертизи.

Както и през януари тази година, когато Атмаджов отново поиска по-лека мярка за неотклонение, така и днес апелативната инстанция констатира, че по никакъв начин не е разколебано обоснованото предположение за участието на обвиняемия престъпленията, за които се разследва. Високата обществена опасност на престъпните деяния, осъществявани от организирана престъпна група, действала на територията на столицата, в Пловдив, Велико Търново и Шумен остават сред основните аргументи, подкрепяни от първата и от втората съдебни инстанции. Обвиненията за помагачество и подбудителство за две убийства са тежки и за тях законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор, или доживотен, без право на замяна. Остава актуален и извода, че ако е на свобода Атмаджов може да се укрие от наказателно преследване или да извърши ново престъпление.

Според лекарите Атмаджов има тежки хронични заболявания на костите и страда от множество язви на дванайсетопръстника. В заключенията на медиците обаче едновременното лечение на двете хронични заболявания може да бъде осъществявано в ареста.

След края на досъдебното производство, което е във финалната си фаза, обвиняемите лица ще бъдат преместени в затвор, където ще дочакат началото на съдебния процес и където им е гарантирана медицинска грижа.

Варненският апелативен съд потвърди законосъобразността на продължаващия вече 9-ти месец арест на Петър Атмаджов. Определението на въззивната инстанция е окончателно.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 4836 |17.05.2011 Изоставаме в темпа на развитие, призна Борисов . 1| 5449 |08.05.2011 Оставиха в ареста престъпна група за скиминг устройства . 2| 4771 |07.05.2011 Оставиха в ареста мъж, блудствал с малолетни . 2| 5108 |06.05.2011 Оставиха собственика на обрания трезор в ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads