Реклама / Ads
2| 4125 |25.11.2022 НОВИНИ

Кирил Петков сравни промени в Изборния кодекс с ”Бандата на оушън”

.
Кирил Петков
Кирил Петков сравни някои промени в Изборния кодекс с ”Бандата на оушън”. Това стана по време на дебата по второто четене на промените в закона. Бившият премиер изрази ”огромно притеснение” от предложението за премахване на записващите устройства от машините и от камерите за видеонаблюдение. В тази поправка мотивът може да е само един и това, за съжаление, е възможността да се открадне демократичният вот на българските граждани, коментира Петков.
 

"Всъщност, ако се замислите и не знам дали от там е инспирирана тази поправка, във филма "Бандата на Оушън" преди да откраднат парите от сейфа, изключват камерите”, посочи той. Още по-големият паралел с този филм, за съжаление, е, че когато се открадне вотът на българските граждани, всъщност това е първата и най-важна стъпка да се откраднат техните данъци, добави Петков.

 

"Бих искала да обърна повече внимание на другите аргументи, без да цитирам имена на филми, защото аз се сетих за един съветски филм - "Ходене по мъките", слушайки възможностите за кражба на вот”, отговори му председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

 

Не вадете заключение от всички тези предложения, че някой иска да краде някакъв вот, коментира тя. Атанасова отбеляза, че с “тези машини, с тези флашки, с тази ЦИК и вътрешни министри” ГЕРБ е първа политическа сила.

 

Съпредседателят на ПП Асен Василев още веднъж посочи, че е добре да има камери, да има видеонаблюдение, но е важно да има и видеозапис за доказателствен материал при повдигане на обвинение за евентуално престъпление или при разглеждане дали наистина е имало или не проблем.

 

“Бяхте абсолютно прав”, отговори му Петков. Това е все едно да си инсталираме камера за охрана на нашия дом и да не сложим устройство за записване, а да разчитаме на роднините ни да гледат по интернет дали някой крадец ще влезе, коментира той и допълни, че е необходим доказателствен материал. В противен случай замазваме очите на българските граждани, казвайки, че има камери, които не записват, допълни Петков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3304 |24.11.2022 Петков: БСП гласува с Дявола за 15 депутати . 8| 3699 |23.11.2022 Кирил Петков: ГЕРБ няма визия, ПП и ДБ имаме формула за управление . 6| 7600 |20.11.2022 ГЕРБ дават Петков на прокуратурата и на ЕК? . 5| 4315 |19.11.2022 Кирил Петков: В София е задължително да имаме един кандидат за кмет с ”Демократична България”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads