Реклама / Ads
0| 3108 |20.12.2022 НОВИНИ

Китайската технологичен гигант Xiaomi Corp съкращава 10% от служителите заради битката с Covid-19 в страната

.
Китайската технологичен гигант Xiaomi Corp за умни устройства, телефони и интернет услуги започна съкращения на работници. Това се случва на фона на множество фирми в страната като: Tencent Holdings и Alibaba Group, които също уволняват служители, заради борба с огнища на Covid-19, съобщават световните агенции.
 

Говорителят на компанията заяви, че практиката за "оптимизиране на персонала и организационно рационализиране ще засегне по-малко от 10% от общата работна сила.“ Засегнатите са били компенсирани в съответствие с местните разпоредби.

 

Много големи технологични компании в Китай, включително Tencent Holdings и Alibaba Group, съкращават техни служители през последните месеци, тъй като Китай затъна в продължителна битка с местни огнища на Коронавируса.

 

Платформите за социални медии в Китай, включително Weibo, Xiaohongshu и Maimai, бяха претрупани с публикации за съкращенията на работни места тази седмица. Китайските местни медии първи съобщиха вчера, че съкращаването на работни места ще засегне 15% от служителите на Xiaomi.

 

Към 30-ти септември Xiaomi имаше 35 314 служители, според South China Morning Post, с над 32 000 от тях са в континентален Китай. Последните съкращения могат да засегнат хиляди работници, много от които току-що са се присъединили към компанията по време на наемане, което започнало през м. декември 2021 година.

 

През м. ноември Xiaomi отчете спад от 9.7% на приходите си през третото тримесечие, засегнат от ограниченията на Китай, свързани с Covid-19, както и отслабеното потребителско търсене. Приходите от смартфони, които съставляват приблизително 60% от общите продажби, са намалели с 11% на годишна база, съобщават от Xiaomi.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3497 |12.12.2022 Създават първата гигантска ”утроба” за изкуствено отглеждане на деца/видео/ . 0| 3031 |09.12.2022 Френска компания се изтегля от руския енергиен гигант Novatek . 1| 3497 |08.12.2022 Пентагонът дава милиарди долари на технологични гиганти . 7| 5328 |26.11.2022 Христо Иванов: Недоверието в машините ерозира възможността България да мине в нов технологичен етап

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads