Реклама / Ads
0| 2592 |18.04.2023 НОВИНИ

Кметът Пенчо Милков награди русенски боксьори за успехите им на ринга

.
Днес кметът Пенчо Милков награди с парични премии състезателите на Боксов клуб „Русе“ Севда Асенова и Радослав Росенов и състезателя на Боксов клуб „Локомотив“ Викторио Илиев. Те бяха отличени за своето представяне на традиционния турнир по бокс за купа „Странджа“, който се проведе през февруари в София.
 

На срещата присъстваха и треньорите на състезателите по бокс Съби Събев и Алексей Рибчев, както и вицепрезидентът на Боксов клуб „Русе“ Любомир Парашкевов. Те получиха премиите от името на Викторио Илиев и Радослав Росенов, които в момента са на тренировъчен лагер в София, където се подготвят за участие на Европейското първенство по бокс в Ереван, Армения.

 

„От вашия борбен дух могат да вземат пример не само децата, решили да се занимават с бокс. Умението ви да се изправяте, дори и когато не сте победители, е качество, присъщо на силните личности, което трябва да възпитаваме и в подрастващите“, каза кметът.

 

Спортист № 1 на Община Русе за 2022 г. Севда Асенова стана шампион на купа „Странджа“ в категория до 48 кг, след като на финала надделя категорично над представителката на Узбекистан. Русенката заслужи златното отличие и купата за подгласник в силния международен турнир.

 

Другият представител на Боксов клуб „Русе“ Радослав Росенов защити титлата си в турнира, като за втора поредна година триумфира със златния медал в категория до 60 кг срещу боксьор от Узбекистан, с което заслужи и купата на турнира.

 

Друг русенски спортист, попаднал в почетната десетка за „Спортист на годината на Община Русе“ за 2022 г., също започна силно годината. Викторио Илиев, състезател на боксов клуб „Локомотив“ с треньор Алексей Рибчев, спечели златен медал на Световната купа по бокс за младежи в Будва, Черна гора, като на финала Викторио победи с 5:0 гласа руснака Билал Дакаев. Младият боксьор и възпитаник на Спортното училище „Майор Атанас Узунов“ бе избран за Спортист на месеца – титла, присъждана от ръководството на учебното заведение.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2872 |14.04.2023 Министър Милков: НС спешно да приеме два закона, за да станем част от Шенген наесен . 2| 2645 |13.04.2023 Милков: Не може да говорим за сигурност в Черно море, без да говорим за сигурност в Украйна . 1| 2616 |12.04.2023 Министър Милков: РСМ не е направила нито една положителна стъпка при преговорите за членство в ЕС . 0| 2988 |06.04.2023 Министър Милков: Над 180 000 български граждани са гласували в чужбина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads