Реклама / Ads
6| 3544 |08.02.2024 НОВИНИ

Кой е новият председател на СОС Цветомир Петров?

.
Източник: БГНЕС
От осмия път Цветомир Петров от "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София) бе избран за временен председател на Столичния общински съвет (СОС).
 

Петров е роден през 1990 година и е магистър по Управление и администрация от УНСС.

 

Политическият път на Петров минава през ВМРО, а от 2020 година е част от Продължаваме промяната.

Цветомир Петров е областен координатор на партията за 24 МИР София.

 

Между 2015 и 2018 г. е бил експерт в областната администрация на София, а след това, в периода 2018 – 2021 година, заема длъжността „главен експерт“ в Министерството на околната среда и водите (МОСВ). По това време министри саа Нено Димов – от квотата на ВМРО и Емил Димитров (известен с прякора си Ревизоро), отново като представител на ВМРО-БНД.







Професионалният път на Петров продължава като ръководител на екип секционни избирателни комисии за София-град на Продължаваме промяната на последните парламентарни избори от 2022 година.

 

След като е избран за общински съветник, Цветомир Петров влиза в преговорните екипи между политически групи в търсене на разбирателство за избор на председател на СОС.

 

Без председател общинският съвет в София остана блокиран в продължение на 2 месеца и на практика спря работата на цялата администрация.







Цветомир Петров стои зад различни патриотични инициативи като „Зеленото е родолюбие“, чрез която са засадени хиляди дървета в цялата страна, както и кампанията „Чиста памет“ за почистване и реновиране на паметниците на загинали за свободата на България.

 

Преди да влезе в СОС от листата на ПП-ДБ и „Спаси София“, Цветомир Петров е бил в листата на ВМРО с кандидати за депутати в Европейския парламент на последните избори през 2019 година.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2714 |08.02.2024 Везенков се завърна в игра, но Сакраменто загуби от последния на Изток . 9| 2956 |08.02.2024 Путин - сам срещу себе си на президентските избори. Не пуснаха Надеждин до участие . 7| 2864 |08.02.2024 Васил Терзиев: Изпълнихме народната мъдрост “7 пъти мери - един път режи” . 1| 2873 |08.02.2024 Ръководителят на НАСА идва у нас през октомври по покана на правителството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads