Реклама / Ads
2| 5315 |23.01.2024 НОВИНИ

Коментарите из нета: Защо удушеният Пейо не получи същото внимание, колкото накълцаната Дебора?

.
Източник: Facebook
Жестоко убийство на мъж в София заради спор за родителски права потресе цяла България. За престъплението са задържани бившата съпруга на убития и майка ѝ. Една от версиите е, че мъжът първо е удушен, а палежът е извършен, за да бъдат заличени следи от убийството. Разследващите все още анализират записи от камери за видеонаблюдение, които могат да дадат насоки за извършеното престъпление.
 

В социалните мрежи последваха десетки коментари, като жестокото убийство стана повод да се заговори за насилието над мъже, а някои се възмущаваха, защо "удушеният Пейо не получи същото внимание, колкото накълцаната Дебора".







„Пейо беше най-добрият човек, който познавам.“ Това са думите на Андрей Едрев, който се оказа приятел на убития от тъща си мъж. Бургазлията, нашумял преди години с участието си в риалити шоуто „Островът на изкушението“ и доста скандални ситуации, допълва, че Пейо е търпял системен тормоз от съпругата си и майка ѝ. И именно добротата му го е погубила.

 

„По повод домашното насилие.

 

Убит е от тъща си - виден дипломат (Красимира Трифонова) и съпругата му Габриела Славова - кандидат в листата на ПП, в Бургас.

 

Пейо беше най-добрият човек, който познавам и ако има случаи на домашно насилие над мъже, то той влиза в статистиките. Мога да намеря стотици хора, които да потвърдят думите ми. Той е от хората, които добротата го погуби. Той търпеше системен психически тормоз от жена си и тъща си, докато накрая не го убиха. Удушили са го и после са запалили колата, за да прикрият следите. Намерили са го обезобразен. Причината, според медиите, спор за родителски права. По новините казаха, че въпросните обвиняеми били обществени личности, затова не искали гласност", написа във Фейсбук Андрей Едрев.

В социалните мрежи Едрев дори предложи да стане медийно лице на на жертвите на домашно насилие?
 

"Авиоинженерът удушен от жена си и тъщата май не заслужава толкова шум колкото накълцаната Дебора или Трактора", написа пък Борис Борисов. Къде са протестите срещу тъщите ? Отиде си Пейо Пеев , а само жълтите парцали нищят историята . Вещицата дори не ѝ показаха една снимка . Трябва да си съвсем изперкал за да направиш това . Очевадно не е със всичкият си и мърлата родила две деца от различни мъже , но подвластна на лудата си майка", допълва той . 

 

 

"Пейо беше най-добрият човек, който познавам и ако има случаи на домашно насилие над мъже, то той влиза в статистиките. Мога да намеря стотици хора, които да потвърдят думите ми. Той е от хората, които добротата го погуби. Той търпеше системен психически тормоз от жена си и тъща си, докато накрая не го убиха. Удушили са го и после са запалили колата за да прикрият следите. Намерили са го обезобразен. Причината, според медиите, спор за родителски права. По новините казаха, че въпросните обвиняеми били обществени личности, затова не искали гласност. Тези утайки са преди всичко престъпници и това трябва да се знае! ", пише друга приятелка на Пейо.


.
Междувременно започнаха да се леят и критики по повод това, че Габриела Славова е била кандидат за депутат от "Продължаваме промяната" - на 12-о място в бургаската листа на партията през 2016 г. 

"54-годишната Красимира Трифонова, обвинена, че е удушила зетя си Пейо Пеев, е дългогодишен служител на външното министерство... Дъщеря й Габриела Славова, която бе обвинена, че е пречила на мъжа си да излезе от колата, докато майката го душила, днес е на 33 години, а през 2021 г. е била кандидат за депутат от "Продължаваме промяната" - на 12-о място в бургаската листа на партията... През 2016 г. Габриела Славова е студентка в СУ и "като част от Харвардския курс Микроикономика на конкурентноспособността, желая да допринеса за устойчивото и качествено устойчиво развитие на България"... В същия курс е бил и бившият депутат от русенската листа на партията Велико Минков, който снощи призна във фейсбук, че е баща на второто дете на Габриела Славова.

 

 

От партия "Продължаваме промяната" се разграничиха от Габриела Славова, обвинена за жестокото убийство на съпруга си Пейо Пеев в кв. "Драгалевци".   
 
Припомняме, че случая придоби широка обществена реакция заради семейната драма, в която се оказа замесен и бившият депутат от ПП Велико Минков. Самият той вече обяви, че е биологичният баща на второто дете на Габриела Славова, а от своя страна тя била сключила брак с покойния Пеев дни преди раждането на детето.








 "Искрени съболезнования на близките на Пейо Пеев, и съжаления за това, че подобни случаи въобще са част от нашия живот. Габриела Славова не е член на политическа партия "Продължаваме Промяната". Присъствала е на учредителното събрание на партията и е била на последно място в бургаската листа на ПП на първите за нашата политическа сила избори през 2021 г.", подчертават от партията.

 

"Бихме искали да напомним, че бруталното престъпление няма нищо общо нито с политиката като цяло, нито с политическата дейност на конкретните извършители, и поставянето на случая в подобен контекст политизира излишно и без това трагичния случай. Убедени сме, че никой няма полза от това", пишат още от ПП.

 

ФрогНюз




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 6239 |23.01.2024 Ген. Атанасов: Радев иска да саботира работата на КС . 6| 4658 |23.01.2024 Кой ще влезе на мястото на Десислава Атанасова в парламента? . 12| 4672 |23.01.2024 Пеевски: Радев да реши дали е „цирково куче" на Нинова или ще става лидер на партия . 7| 4574 |23.01.2024 Зърнарът Илия Проданов: Имаме искания свързани с неуредици в законовата база

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads