Реклама / Ads
18| 3040 |25.01.2022 НОВИНИ

”Комерсант”: Заплахите с война и санкции срещу Русия сринаха курса на рублата

.
Заплахите с война и санкции срещу Русия сринаха курса на рублата, а стойността на руските активи падна до многомесечен минимум. Пазарните сътресения се дължат на съобщения, че НАТО прехвърля сили на ”източния фланг”, в Украйна пристигат военни товари от САЩ и Великобритания, а дипломатите от САЩ и съюзниците им се евакуират от Киев. Това пише ”Комерсант”.
 

Кремъл вижда тук "информационна истерия", но предупреждава, че действията на НАТО може да подтикнат Киев към силова операция в Донбас, допълва руската медия.


През последните години НАТО неведнъж заяви, че има планове за превземане на руския ексклав Калининград, разположен между Литва, Полша и Балтийско море, напомня "Взгляд". През уикенда Сара Уайт, аналитик от САЩ, заяви в статия за сайта 19FortyFive, че Калининград е чудесно въоръжен и в случай на конфликт с Русия може да причини на НАТО "много главоболия". По думите й Западът трябва да използва американски зенитни комплекси "Пейтриът", за да "неутрализира" отбраната на Калининград; тя прикани Полша и Литва час по-скоро да вземат мерки, за да отстранят калининградския фактор, добавя електронният вестник.


"За момента не виждаме никакви основания днес да се твърди за пълномащабно настъпление срещу страната ни. Това е невъзможно дори физически", заявява украинският държавник. Той опровергава и съобщенията за масово изтегляне от Киев на чуждестранни посланици и служители от дипломатическите мисии, казва пред украински медии Олексий Данилов, секретар на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана


Според Данилов украинците при всяко положение ще се сражават за земята си, но това означава само, че са готови за отбрана и в никакъв случай, че ще атакуват сепаратистките райони от Донбас.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 3606 |25.01.2022 Елена Поптодорова: България не може да се справи сама със заплахите отвън . 15| 3290 |25.01.2022 Кирил Петков: Явно напрежението се вдига, но в момента не дрънчи на война . 11| 3852 |24.01.2022 Ген. секретар на НАТО след среща в Брюксел: Опасността от война с Русия не е избегната . 19| 15327 |21.01.2022 Андрей Райчев: Радев изглеждаше свален. Обяви война и победи. БСП е в предсмъртно състояние

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads