Реклама / Ads
38| 7347 |01.05.2015 НОВИНИ

М. Константинов: Без кражби не може, но да се краде човешки

.
Проф. Михаил Константинов
Поне трима-четирима души са лъгали. Тези, които са подкрепили Нели Куцкова на думи, а след това са гласували против. Може ли това да са висши магистрати, които управляват съдебната система? Ами те директно лъжат.
 
Това коментира проф. Михаил Константинов по повод проваленото избиране за пореден път на председател на Апелативния съд в София. Явното гласуване само по себе си има много предимства, но и недостатъци, допълни той. Тогава пазарлъците ще се правят само извън заседанието.

Трябва да следим избраните хора в съдебната система какво правят. И нещо друго елементарно по пример на американците – търсете им парите, по дяволите, заяви Константинов. Те загиват, ако са корумпирани. Пазарджишкия кмет гръмна, защото тръгнаха по имотите и по парите му. Аз предполагам, че той има много повече, но и тези стигат, за които са го хванали, каза професорът. Много хора ги хванаха с по 1 млн., а всички знаят, че имат 15. Не е нужно за всичките да го изобличите, той и за един ще изгори.

За пазарджишкия кмет Константинов смята, че трябва всичко, което не може да докаже като доход, да му бъде взето. И да се провери за корупция и злоупотреба със служебно положение. На въпрос дали вярва, че ще му бъде потърсена отговорност, Константинов каза, че рано или късно ще трябва да се случи нещо, защото в противен случай по-добре да дърпаме шалтера и да си ходим.

Знам че звучи цинично, но кражбите няма да се изкоренят. Но нека да се краде човешки. Не може да се краде умножено по 100. Чуваме чудовищни неща. Умножава се по три, по пет, по десет стойността на обществените поръчки. В здравеопазването за три години удвояват парите и качеството пада два пъти. И така докога?

Дали ще се случат реформите, Константинов отговори – да се краде по-малко е достатъчно.

Българинът според професора работи нормално. Нито е много мързелив, нито много работлив. При лоша организация, работи лошо. Когато е в чужбина работи добре. Тези, които крадат в България, са сравнително добре, но не всички. На някои проблемът им е, че са твърде богати. Голямото богатство е нещастие и вредност.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 52| 9138 |26.04.2015 Константинов: Откачалки гледат, медиите да не показват побои и самоубийства . 2| 4587 |07.04.2015 Стефан Константинов: Загадка е как се определят бюджетите на болниците . 2| 4161 |15.03.2015 М. Константинов: Местните избори ще са на 25 октомври . 3| 4452 |24.02.2015 М. Константинов: Правомощията на президента няма да бъдат увеличени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads