Реклама / Ads
226| 7951 |18.02.2013 НОВИНИ

Костов: Борисов да подаде оставка и да се назначи експертен кабинет

.
Паническо жертвоприношение е това, което прави Бойко Борисов - така лидерът на ДСБ Иван Костов коментира смяната на финансовия министър Симеон Дянков и промените в кабинета.
 

„Персоналната смяна означава, че този министър е водил своя политика, което не е вярно. Като министър от кабинета „Борисов", Дянков е водил политиката на ГЕРБ. Такава смяна, няма свойството да реши проблема, извел хората на улицата", коментира Иван Костов по Дарик радио. По думите му тази смяна е „несръчна паническа управленска мярка".
 

По думите на лидера на ДСБ държавата ни е в социална криза в следствие на високите цени и „изтърваването” на монополите и господстващо им положение.  „Те са причинили масова загуба на работни места и безработица. Този проблем не може да бъде решен от персонална смяна от каквото и да е естество".


От ДСБ и национален съюз „Единство” предлагат декларация за преодоляването на социалната криза, която да бъде приета от 41-ото Народно събрание.  Те настояват парламентарните групи да формулират своите реално изпълними управленски решения срещу всяка злоупотреба на монополите; парламентът избира експертно програмно правителство, което да приложи съгласувания пакет от законодателни промени за защита на потребителите от злоупотребите на монополите.
 

Според ДСБ и „Единство” икономическите министри и всички контролни органи да предложат нови европейски правила за пряка защита на потребителите от злоупотребите с господстващо положение и за драстично санкциониране на нарушителите. Народното събрание да задължи със съответните закони министрите и контролните органи да защитават конкуренцията и потребителите. Приемане на предложения от нас ЗИД на Закона за защита на конкуренцията.
 

Според тях е необходима и пълна смяна на съставите на всички контролни органи. Назначаване на нови ръководства от Народното събрание с право да бъдат отзовавани при несправяне с възложените им функции.


Според Костов вината за създалото се огромно напрежение носят премиерът Бойко Борисов и контролните органи. Тъмносините настояха министър-председателят да подаде оставка и да бъде сформирано експертно правителство.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 69| 7291 |17.02.2013 Всяко чудо за 3 дни: Иванова подаде оставка на Борисов . 11| 5525 |17.02.2013 Срещата Борисов-Груевски минала "идеално"; свършила на софра . 90| 10715 |16.02.2013 Б. Борисов: За премиер бих назначил Менда Стоянова . 17| 8139 |16.02.2013 Борисов отива в Македония явно; ще вечеря с Груевски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads