Реклама / Ads
145| 12221 |29.03.2013 НОВИНИ

Край: социолози се сритаха завинаги!

.
Няма да участваме в едно студио и на една маса с госпожата, имаме създаден борд от социологически агенции и нея няма да я каним, за да й търпим безобразията.
 

Това заяви в "Тази сутрин" социологът Кольо Колев срещу когото седна колежката му Мира Радева.

Имало едни американци, едни французи... Става въпрос за социологическо проучване, което се разпространява като слух. Аз вчера уличих Радева, че зад това тайно изследване стои тя. Това е нечистоплътно да се разпространяват данни без да се застава с име зад тях, коментира социологът Кольо Колев.

Срещу него за словесен дуел, за "последен път", както се закани Колев, застана Мира Радева.

Социологическото проучване не е на г-жа Радева, а на Институт за национални изследвания, контрира тя и на свой ред показа издание на в. Труд, с който Кольо Колев работи от години, където пише, че Мира Радева е дала най-точните данни за президентските избори.

За тези години прогнозите на МДМБ винаги са били класирани на първо или на второ място. Не съм видяла нито веднъж изследване на г-н Колев да е било в първите позиции. Мира Радева нарече инсинуации твърденията на Кольо Колев, че е сменила името си с манипулативна цел и, че в момента води дела за марката МДМБ с бившия си съпруг.

Вярно ли е, че изследването ви е поръчано от американското посолство, попита Колев. Едното изследване е част от голям международен европейски проект, му отговори социоложката. Френската фирма се казва „Ефишънт”, на която сме подизпълнител. Изследването беше направено в рамките на 2 седмици.  

Вие член ли сте на Европейската асоциация на маркетинговите изследователи, атакува на свой ред Радева. Защото аз съм. Което значи, че ние не сме равни на тази маса. Хората, които сме членове на тази асоциация, подписваме етичен кодекс. Този кодекс ни задължава три години след провеждането на дадено изследване да пазим събраната информация.  Готов ли сте да покажете картите на изследването ви, аз съм готова още днес, заяви Радева.

Абсолютно подкрепям предложение да се съставя рейтинг на социологическите агенции, добави още тя.

Кольо Колев заяви на свой ред: Борд социологически изследвания е вече създаден. От името на неговите участници - Кънчо Стойчев, Андрей Райчев, Цветозар Томов и от мое име, съм упълномощен да заявя: „Ние никога повече, при никакви обстоятелства, няма да участваме в едно студио с г-жата срещу мен, тъй като ни омръзна да легитимизираме нейните глупости с нашето присъствие.”
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 121| 6974 |18.03.2013 Социолози: ГЕРБ вдига проценти; търси се нов Сидеров . 64| 11011 |18.02.2013 Социолозите: Хората търсят алтернатива, но засега няма . 108| 17207 |27.12.2012 Социолози: 15% от избирателите ще решат изборите . 7| 5151 |01.12.2012 Янев: За социолозите изборите са жътва, а комбайните им - месомелачки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads