Реклама / Ads
8| 5681 |30.03.2023 НОВИНИ

Красимир Манов: Радев и служебният му кабинет са чиста и реална заплаха за националната ни сигурност

.
Президентът Румен Радев и служебния му министър на енергетиката представляват чиста и реална заплаха за националната ни сигурност. Енергетиката е само една от областите на издънки - виждате какво се случва в сферата на културата, в МВР. Сегашният министър и "Булгаргаз" продължават схемите, които въртеше Бойко Борисов. Нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили. Ако до края на годината продължават същите дивотии, бъркат с 500 млн. в джоба на бизнеса. Това е мародерство.
 

Това заяви в предаването "Честно казано с Люба Кулезич" енергийният експерт Красимир Манов. 


Преди дни българският бизнес реагира остро заради високата цена на газа. Според писмото на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), в която членуват четирите най-големи работодателски организации - АИКБ, БТПП, БСК и КРИБ, работодателите ще платят с близо 40% по-скъп газ за април от котировките на борсата TTF - разликата, която, по техни изчисления, струва на индустрията по 42 млн. лв. месечно.


Писмото е изпратено до вицепремиера по икономическите политика Христо Алексиев, енергийния министър Росен Христов, председателя на КЕВР Иван Иванов и изпълнителния директор на "Булгаргаз" Деница Златева.


Веднага след като на бял свят излезе писмото, от “Булгаргаз” отговориха, че бизнесът не свободен и не е задължен да купува от тях.


"Неоспорими са фактите, които са включени в писмото, подписано и от работодателските организации. Там присъстват данни и от “Булгаргаз”, и от КЕВР. В интервюто пред Българското национално радио Росен Христов не говори с цифри и това е напълно разбираемо - те са категорични. Спорят единствено от министерството. Никой експерт не е възразил", коментира Красимир Манов. 


Енергитикът коментира и случващото се с ПАВЕЦ "Чаира". По думите му в момента две фирми са се отказали от обществената поръчка - едната е свързана с Христо Ковачки. 


"Той вече е токсичен - когато те подгонят и следят от европейските институции, защото ти си окрал такива огромни суми от бюджета за въглеродните емисии. Трябваше веднага да се прехвърли на втория - “Главболгарстрой”. Но всичко това води до оскъпяване, което е около 100 млн. лева. над прословутите 517 млн. лева за обществената поръчка. Те ще се провалят", допълни Манов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 2937 |30.03.2023 Зърнопроизводители отново на протест. Радев се среща с тях . 16| 4061 |29.03.2023 Журналист: Не може пресаташета на Радев да звънят в редакциите . 4| 3211 |29.03.2023 Любомир Аламанов: Истеричната кампания на ГЕРБ има за цел да размие черните 12 години управление . 0| 3040 |29.03.2023 В "Честно казано с Люба Кулезич": Радевите пиари "шокат канчето" на журналисти и какво ни чака в сектор "Култура"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads