Реклама / Ads
13| 3619 |23.01.2022 НОВИНИ

Кръв за Александра! Десетки се отзоваха на призива да помогнат на момичето

.
Хората чак ред на студа да дарят кръв... Източник: Дарик нюз
Съпричастността е жива. Това доказват десетките българи, отишли в Националния център по трансфузионна хематология в София, за да дарят кръв за 17-годишната Александра Нинова, която пострада тежко, след като бе блъсната от автобус. Още рано сутринта в неделя в кръвния център в София се изви дълга опашка от доброволци. До обед не спря потокът от хора, желаещи да помогнат на 17-годишната Александра.
 

Това е истинско чудо, - коментираха развълнувани медици от кръвния център.

Ученичката от Софийската математическа гимназия бе блъсната от автобус на градския транспорт, докато пресича по пешеходна пътека в жк "Люлин" в петък вечерта. Момичето бе транспортирано в "Пирогов" с множество травми и в критично състояние. Девойката е настанена в детската реанимация, а лекарите се борят за живота й.

 

Близките на момичето призоваха за доброволци да дадат кръв, тъй като ако медиците успеят да стабилизират състоянието й, на Александра ще бъдат направени редица операции, за които е нужна кръв за преливане.

Междувременно от Танцов ансамбъл "Средец", в който Алекс играе народни танци, обявиха актуализирана информация.

 

"Алекс има нужда от тромбоцити!!! Те се извличат по специфичен начин, затова има нужда от кръводарители на тромбоцити! МОЖЕТЕ ДА ДАРИТЕ КРЪВ като изрично упоменете, че са за изработване на тромбоцити! Необходимо е да сте кръвна група А+ и да дарите във всеки един център за кръводаряване в София утре в диапазона между 8:00 и 10:00 часа. Не може в друг град и трябва само в този час, защото се изработват до обяд тромбоцитите. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е ДА УПОМЕНЕТЕ,че кръвта ви е за изработване на тромбоцити за Александра Емилова Нинова за болница Пирогов!", написаха на фейсбук страницата си от ансамбъла.

 

От „Пирогов" също апелираха доброволци да дадат кръв за момичето, но и за други нуждаещи се.

Всеки ден болница "Пирогов" се нуждае от кръв и кръвни продукти, за да може да оказва своевременна помощ на настанените за лечение пострадали лица, съобщават от лечебното заведение.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2933 |17.01.2022 Ноле се прибра в Сърбия. Десетки чакаха Джокович на летището . 3| 3436 |04.12.2021 Един загинал и десетки ранени след изригване на вулкан в Индонезия . 0| 2922 |14.11.2021 Десетки сигнали за нарушения в “Ти броиш”, включително и за агитация с есемеси в Турция . 4| 4853 |27.10.2021 Манолова: Казусът ”Кирил Петков” е казус на десетки хиляди българи зад граница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads