Реклама / Ads
3| 5663 |07.01.2014 НОВИНИ

Криминалист: Губи се полезно време след извършване на престъпления

.
Бившият криминалист Ботьо Ботев
Самото престъпление – убийството на младата Хюлия, е лесно разкриваемо. Между жертвата и извършителя има връзка. Въпросът е друг. Самият факт, че момичето е излязло под действие на някакво обаждане, означава, че тя има доверие на човека. Оттук нататък нещата биха се разплели по-лесно.
 

Това заяви бившият криминалист Ботьо Ботев пред Нова телевизия, но направи уговорката, че е много трудно да се направят изводи към момента и по двата тежки случая - двойното убийство във Варна и това на 24-годишната Хюлия Маджар от село Белоградец. Той приветства колегите си криминалисти, които не дават прекалено много информация, макар журналистите да настояват, защото това би попречило на разследванията.

Относно убийството на Хюлия според него не е типично човек, който търси откуп, да се обади на жертвата си и така „легално“ да я отвлече. Това навеждало на мисълта, че има неясноти, разминавания между свидетелствата на бащата на момичето и реалната фактология.

Криминалистът не спести критиката си към разследващите органи като отбеляза, че е загубено полезно време веднага след изчезването на момичето. Според експерта има случаи като убийството на сестрите Белнейски и Яна в Борисовата градина, при които са допуснати грешки и професионална некомпетентност. „И то не толкова до работещите, колкото до онези, обявили факти и доказателства около престъпленията“, посочи Ботев.

Той бе категоричен, че въпреки тежките криминални деяния, винаги е бил против смъртното наказание. „Доживотната присъда без право на обжалване е много по-тежко наказание“, посочи криминалистът и допълни: „Не мога да кажа, че при наличието на смъртно наказание убийствата са намалели. Този, който върши престъпление, обикновено не мисли, че ще бъде хванат. Пак повтарям – смъртното наказание не е превенция на престъпността“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5655 |06.01.2014 Губим острови в Дунав ? . 34| 4942 |21.12.2013 Плевнелиев: Правителството е загубило моето доверие . 3| 5328 |11.12.2013 Явор Гечев: България няма да загуби от еврофондовете . 12| 5461 |04.12.2013 НЕК натрупа загуби от 96 млн. лв. за 2013 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads