Реклама / Ads
9| 6451 |16.10.2020 НОВИНИ

Кубрат Пулев в международен расистки скандал след коментар за Антъни Джошуа

.
Кубрат Пулев Източник: БГНЕС
В международен расистки скандал се забърка Кубрат Пулев след направен коментар по адрес на опонента си Антъни Джошуа и цвета на кожата му. Думите на Пулев бяха цитирани от британски издания.
 

Репликата на Кобрата дойде в отговор на журналистически въпрос за силните страни на 31-годишния англичанин.

 

"Може да кажем, че има силен удар. Безспорно. Други силни страни... По-хубав тен има от мене", отвърна Пулев

 

Антъни Джошуа обаче е чернокож, а намекът може спокойно да бъде възприет като расистки. Това бе и причина изказването на Кобрата да резонира в редица авторитетни издания на Острова. За да намали щетите от думите си, снощи Пулев влезе в обяснителен режим.

 

"Приятели, следейки ожесточеността, с която някои чуждестранни медии се опитват да използват името ми през последните часове, бих искал да споделя следното: Никога и по никакъв повод не бих си позволил проява на неуважение към човешко същество на расова, етническа или религиозна основа. Именно на това постоянно уча малките ми племенници. Всеки от нас се ражда на тази земя с равни права, като абсолютно никакво значение няма цветът на кожата. Не мога да повярвам как думите ми по адрес на Антъни Джошуа са извадени от контекста. Нито за миг не ми е минало през ума да дискредитирам спортист заради цвета на кожата му! Аз имам сред приятелите си хора – представители на различни раси и етноси. Всички те са страхотни и достойни личности и мои много добри приятели от дълги години, които уважавам и обичам", написа Пулев в личната си страница.

 

"2020 година сме и силно се надявам хората да спрат с това дребномислие и човешкото същество да еволюира интелектуално и да осъзнае, че истински ценните човешки достойнства на този свят не се проявяват по външни белези, а чрез силата на човешкия дух и добродетелите, които носим вътре в себе си! Нека някои хора не дават път на комплексите си и не си съчиняват измислици, колкото и да им е скучно! Затова, ако някой се е почувствал засегнат от думите ми, нека се опита да разбере какво точно исках да кажа и в какъв смисъл и, ако не може да ме разбере, да приеме искрените ми извинения. Използвам възможността да честитя рождения ден на Джошуа, който е днес и да му пожелая много щастие и здраве, което в наши дни е по-ценно от всякога!", допълни още Пулев.

 

Коментарът за цвета на кожата, който Кобрата нарпави, идва на фона на протестите срещу расовата дискриминация, които белязаха тази година. Хиляди хора излязоха по улиците не само на САЩ, но и в други държави в Европа.

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 11136 |03.09.2020 Гръмкият международен отзвук след демонстрациите у нас: Борисов игнорира протеста . 2| 4288 |18.07.2020 Пореден протест заради ужасния път между Русе и Кубрат . 11| 7192 |22.03.2020 Кубрат Пулев за политиците и COVID-19: Комплексари, играят си на партии . 1| 4213 |16.03.2020 Проверяват Тервел Пулев с допинг тест

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads