Реклама / Ads
34| 4610 |23.07.2014 НОВИНИ

Кутев: Държавата не трябва да спира независимо дали ГЕРБ ще влязат в зала или не

.
Антон Кутев
Държавата не трябва да спира независимо дали ГЕРБ ще влязат в зала или не. Това заяви в ефира на BTV народният представител от ПГ на КБ Антон Кутев.
 

Той подчерта, че трябва да бъдат приети важни промени в момента, сред които: актуализацията на бюджета на НЗОК, Закона за управление на отпадъците и закона за офшорките. Депутатът припомни, че според бранша ако втората промяна остане за есента над 10 000 души ще бъдат съкратени. Кутев припомни, че макар и този въпрос да не е важен за ГЕРБ,  само преди няколко дни е имало протест заради него. „Този закон беше приет от ГЕРБ и влезе в сила преди няколко дни. В този момент хората започнаха да протестират, а създатели на закона сега ни питат къде бяхте вие”, коментира народният представител.

 

Той бе категоричен, че ГЕРБ трябва да погледнат в очите тези 10 000 българи, които ще останат без работа и да им кажат: „Господа вие няма да работите в близките месеци, защото ГЕРБ има някакви съображения”.  По негово мнение опозицията няма да влезе в зала и за гласуването на 250 млн. лв. за бюджета на НЗОК. 

На въпрос за предстоящата оставка на правителството, Кутев отговори, че е ясно, че премиерът ще подаде оставка и изборите ще бъдат на 05.10.2014г. „Ние искахме да са сега и ако се беше приело предложението на БСП, тази неделя вместо конгрес на БСП щеше да има избори. С неговата оставка обаче няма да се реши днешният проблем”, категоричен бе той.


По негово мнение напрежението в момента е изкуствено нагнетявано, за да се ускори оставката на правителството. „Когато Борисов казваше че депутатите са безделници, те бяха на власт, а пък опозицията били безделници. Тогава депутатите поне ходеха на работа”, заяви той.

 

 На въпрос дали ще бъде предложена като точка в дневния ред на НС за оставката на Иван Искров, народният представител отговори, че няма проблем да бъде внесена всяка точка, стига тя да може да бъде разгледана. „В момента при положение, че не можем да разгледаме бюджета на НЗОК поради безхаберието и безделието на депутатите от ГЕРБ, каквото и да предлагаме няма да има значение”, заключи Антон Кутев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 4833 |21.07.2014 Орешарски: Трябва да съхраним КТБ . 15| 5239 |18.07.2014 Софиянски: БНБ трябваше да отвори КТБ на 21 юли . 23| 5138 |16.07.2014 Бойко категоричен: Кристалина трябва пак да е еврокомисар . 9| 4975 |16.07.2014 Георги Гергов: Въобще не трябваше да се прави коалиция с ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads