Реклама / Ads
49| 3800 |03.02.2021 НОВИНИ

Лавров: Нека Западът да не бърка учтивостта на Русия със слабост

.
Много грешат онези западни държави, които възприемат учтивостта на Русия като знак на слабост. Извън нормите е истерията на държавите около ситуацията с Алексей Навални.
 

Това заяви външният министър на Русия Сергей Лавров, цитиран от руските информационни агенции. Той категорично заяви, че случващото се на територията на страната, и то не само по казуса с руския опозиционер, се отразява едностранчиво от медиите по света. 


Изказването му идва след вчерашното решение на руските съдии, които смениха присъдата на Навални от условна в ефективна. Руският опозиционер получи 3 години и половина лишаване от свобода. Някои възприеха хода като стратегически, тъй като Навални ще бъде лишен от възможността да участва в парламентарните избори на 19 септември 2021 г. и то точно в момент, в който самият той набира огромна популярност в Москва. 


Лавров акцентира върху факта, че в страни като Франция, Германия, Съединените американски щати, както и други държави демонстрантите се изправят пред доста по-сериозни и тежки санкции, сред които и лишаване от свобода за случаи като излизане на пътното платно и затрудняване дейността на градския транспорт.


"Полицията се справя с тях много по-строго от нашите служители на реда по отношение на участници в незаконни действия", посочи Лавров, цитиран от РИА Новости.


Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков също не видя нищо нередно в действията на полицията. 


“Провеждането на незаконни действия поражда притеснения и изисква по-строги действия от страна на полицията съобразно закона. Може да се каже само едно - такива незаконни демонстрации трябва да бъдат потискани по всякакви възможни начини от правораздавателните сили”, посочи Песков, цитиран от ТАСС. 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 3435 |21.01.2021 Спаси София иска Черен списък за фирми, които строят некачествено с публични средства . 30| 11300 |02.01.2021 Румен Петков и доц. Мангъров: Ваксините показват корупция или некадърност в Европа . 2| 3183 |31.12.2020 Калоян Паргов: Нека изпратим тази необичайна година смирени и с благодарност . 8| 5598 |27.12.2020 Асена Сербезова: Нека следващата пандемия да бъде пандемия от емпатия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads