Реклама / Ads
51| 7670 |19.07.2013 НОВИНИ

Легия "Антимафия": Оставката на Фидосова е малка победа към голямата цел

.
Григор Здравков от Българска легия „Антимафия”
Оттеглянето на Искра Фидосова е една малка победа към голямата цел на обикновените граждани за противодействие на мафията.
 

Това каза Григор Здравков от Българска легия „Антимафия” пред ТВ7. Според Здравков създаването на Комисията за установяване на конфликт на интереси е крайният завършек на опита да се дискредитират политически противници, а скандалното тефтерче е доказателство за това.

„Това, което се разигра в последните два дни с това прословуто тефтерче, е една малка част от голямата схема, която бившите управляващи успяха да направят като машина за компромати”, заяви той. Обикновено събирането на компромати е било свързано с подслушване на „поръчаните” лица.

Той показа и досието на Николай Бареков, който бил подготвян за ръководител, още преди да стане изпълнителен директор на ТВ7. Това ставало в Бистрица, където бил и Митко Каратиста. Давали се оказания как материалите трябвало да се преписват и от "Уикенд", "Телеграф" и "Монитор" - медиите на Делян Пеевски. "Явно са преценили, че Николай Бареков е имал данни на бъдещ етап да се представи добре, да речем в политиката", каза Здравков.

Бареков си падал по позирането, да показва дрехи и придобивки. Парадирал с познанства, пише в досието му. Използвали технологията на "човека с черното яке", тоест да му покажат, че е наблюдаван, за да не прави грешки.

За да бъде дискредитиран политик, трябва да бъде подхвърлен на журналист. После се прави едно хубаво предаване, подава се на комисията и става конфликт на интереси. Тези момчета от ГЕРБ не могат да помнят и доста си записват, така при нас идва информация.

Той заговори и за подслушването на Меглена Кунева, като чрез бръмбари са искали да разберат дали тя ще участва в коалиция. Микрофоните били в заседателната зала на партията на Кунева.

Борисов е бил в течение с всичко, което се е случвало, твърди Здравков.
За всеки кадър от ГЕРБ е събирана информация, след което е вадена срещу него. Виждате как Трайчо Трайков и Симеон Дянков бяха най-добрите, после станаха най-лошите, даде пример Здравков.

Според него службите за сигурност са работили винаги по един и същ начин, но лошото е, че са използвани за лични цели.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 128| 5656 |18.07.2013 Орешарски: Какво да кажа за оставката на онези 200 000, които ме подкрепят . 15| 5430 |04.07.2013 Таня Андреева: БЛС пръв поиска оставката на шефа на НЗОК . 24| 5137 |28.06.2013 Здравният министър иска оставката на шефа на НЗОК . 40| 5581 |26.06.2013 Едвин Сугарев обявява гладна стачка до оставката на кабинета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads