Реклама / Ads
3| 5099 |01.12.2009 НОВИНИ

Лили Иванова и Преслава декларирали само част от заработеното

.
Едва 86 хил лв заработен хонорар декларирала Преслава, която била най-голямата фолкзвезда понастоящем.
 

Азис е най-надлежно плащащата данъци фолкзвезда, а Васил Найденов - най-немарливият, обяви БТВ тази сутрин. Не мога да разкрия такава информация, контрира по БТВ Галя Димитрова, директор на дирекция в НАП, която обясни,че извършването на такива проверки било нещо регулярно, но тези започнали по сигнали.

105 пък били собствениците на Бентлита, които са проверявани от данъчните, от тях около 75% се оказал и със заеми, взети заради колите.

Миналата година, когато кризата не беше страшна Лили Иванова ще да е изкарала повече пари от обявените от нея, допусна журналистът Слави Ангелов. Според него обаче кризата ударила певците и сега мнозина, които били като оперни певци и имали ангажимента за много време напред, сега все още нямали такива .

Проверките протичали в две направления
. От една страна били доходите, колите и декларираните пари на певците. От друга страна обаче щели да се проверяват заведенията, където изпълнителите пеят, за да се направят насрещни проверки при онези, които изплащат хонорарите, за да се установи съвпадат ли сумите. Установяването на укритите данъци не било лесно, призна Димитрова, но каза, че дори и при един недеклариран хонорар можело да се извърши ревизия от данъчните по т.нар. особен ред. Данъчните престъпления са повод за сезиране на прокуратурата, осведоми тя.

Посланието към обществото в този случай не било чист ПР, каза Ангелов, според който има разлика между лова на вещици и ползата за обществото.

86 хил лв заработен хонорар декларирала Преслава, която обаче била най-голямата фолкзвезда в момента. Вероятно декларираното било само една част от хонорарите, обясни Димитрова. Това е превантивен ефект в бранша, добави тя. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4989 |18.10.2009 Миро би с 10:2 Лили Иванова за "Евровизия" . 1| 5726 |03.06.2009 А. Караиванова: Проверките на инспектората по съдилищата са манипулативни . 8| 4744 |07.04.2009 Само 8 декларирали в София имоти за над половин милион

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads