Реклама / Ads
8| 8667 |19.09.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Люба Кулезич: Цацата да мисли какво ще стане с нея, когато Чайката отлети

.
Днес руският главен прокурор Чайка буквално облетя София с бръснещ полет, макар да бе посрещнат с плакат:“Чайка, вън от Европа“. Но Чайка явно не чувства столицата ни като част от Европа. Той бе посрещнат в официалните институции с хляб и цаца, по стара черноморска традиция.
 
Това каза в студиото на BIT ТВ Люба Кулезич и продължи:

Любезният г-н Цацаров с радост изигра ролята на примамка за г-н Чайка. Уж подписали съвместен документ за борба с корупцията и тероризма. А всъщност някои неправилни сайтове написаха, че обсъдили общо противодействие на глобалния закон „Магнитски“. Твърди се, че и двамата са застрашени да се превърнат в стръв за американските ястреби.
Но с приятелството помежду им и двамата показаха, че няма да се предадат лесно. Г-н Пеевски също се солидаризира с благородния подтекст във визитата на г-н Чайка.

В нейна чест медиите, свързвани с депутата от ДПС оповестиха новината, че той е наел скъпарската американска фирма „Морган Луис Кънсалтинг“ да го защитава от същия досаден закон „Магнитски“. Чрез него банкерът Цветан Василев поиска защита от репресии заради разкритията му за корупция по високите държавни етажи във връзка с пиратското превземане на банката му КТБ. Като специален поздрав към г-н Чайка прозвуча изказването на едно от адвокатските светила в „Морган Люис“адвокатът Нейтън Хохман, че г-н Пеевски, респективно г-н Цацаров, понеже и двамата са визирани като извършители на погрома срещу КТБ, са напълно чисти и невинни.

В духа на същата непорочност е преминала и срещата на премиера Борисов с г-н Чайка. Морската тема е била застъпена и в Министерския съвет. Макар да отказа да признае пред медиите за какво точно са си говорили, Бойко благодарил на Чайка за спокойния туристически сезон. В смисъл, че тази година много руснаци са дошли на морето и им е било гот. Защо точно главният прокурор на Русия да е патрон на това спокойствие, липсва логично обяснение.

Освен, че както в Русия, така и в България от прокуратурата зависи всичко и зависят всички – и тези в ниското, и онези на високото. Понеже според мърморковците от Европа и двете били изградени по сталински модел, който трябвало да бъде разграден.

Че нито Чайката, нито Цацата ще се вслушат в този безкрил европейски съвет, стана ясно от дружбата, демонстрирана помежду им край Перловската река. И все пак нека не забравяме поуките от една тъжна песен на Емил Димитров: „ Всички моряци са чайки бели. В миг те отлитат без да усетим. След тях остава самотен кея. С фара забравен и твойто сбогом. „ Изводът е, че цацата трябва сериозно да мисли какво ще се случи с нея, когато товарищ Чайка отлети.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4201 |18.09.2017 Борисов: Тези изтребители за какво ни трябват в момента? . 2| 4136 |14.09.2017 Шефът на МВР мисли, че отвличането е изолиран случай . 1| 6291 |13.09.2017 Кулезич: На к’во е способен човек, когато си захапе топките…?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads