Реклама / Ads
8| 5077 |03.09.2021 НОВИНИ

Любомир Каримански, ИТН: Разочароваха ме политическите интриги, партиите са водили разговори за позиции в регулаторни органи

.
Любомир Каримански
Неофициално са се водили разговори за позиции в регулаторни органи. Повечето партии го направиха. Трябва да направя преценка как да продължа промяната, за която толкова много бяхме на площадите.
 

Не е важно дали аз искам, а дали хората искат да бъда техен представител. В НС ме разочароваха политическите интриги. Само в ИТН има реално нови депутати и нови лица. Другите са усвоили механизмите на политическото интригантство.

Това каза по БТВ шефът на комисията по финанси и депутат от ИТН Любомир Каримански.

 

Работим, за да финализираме бюджета с всички усилия. Смятам, че в рамките на следващата седмица ще го приключим. Имаме извънредно заседание на парламента във вторник заради бюджета на НЗОК и ДОО.

 

След това ще има отново комисия за държавния бюджет. След като БСП върнат мандата е важно кога президентът ще обяви новите избори. Трябва да се съобрази с технологичните срокове, за да бъде актуализиран бюджета.

 

Държавният бюджет е нещо много сериозно. Нали трябва да се огледат всички страни. Не става дума за бюджет на частна компания. Решенията са стиковани с няколко министерства. Имахме представена макропрогноза на МФ. Могат да се покрият съответните пенсии. Предложението на ГЕРБ е популистко, искаха 100 лева на всеки пенсионер до края на годината. А какво правим през 2022 г, дали не взривяваме бюджета?! Никой не знае дали ще бъде продължена тази мярка. На ГЕРБ предложението е с 244 млн. повече. Предложението, което приехме днес, бе отработено от работна група. Съобразихме цифрите и за следващата година.

 

Ние подсигуряваме пенсионерите да имат малко по-достоен живот, отколкото са имали сега. И да не треперят дали ще получат 50 лева, хвърлени от хеликоптера.

 

Беше изтекъл мандата на управителя на БНБ. Нали не се заблуждаваме, че партиите знаят това още от 45-то НС. Би трябвало да има кандидатура във всяка партия. Не мога да кажа дали имам желание да бъда на този пост. Конвергентният доклад на ЕЦБ за БНБ ясно казва, че трябва да има независимост на банката.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3480 |02.09.2021 Любомир Стефанов: Въпросът за един милион долара е дали българите ще излязат да гласуват? . 5| 9413 |28.08.2021 Любомир Стефанов: Отговорността за съставяне на правителството не трябва да се прехвърля към гражданите . 9| 3274 |25.08.2021 Любомир Дацов не вижда икономическа нужда от актуализация на бюджета . 0| 3472 |18.08.2021 Любомир Кючуков: В Афганистан е по-лесно да влезеш, отколкото да излезеш

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads