Реклама / Ads
4| 2837 |15.06.2023 НОВИНИ

Лойд Остин: Украйна се нуждае от помощ за противовъздушната си отбрана

.
Лойд Остин зове членовете на контактната група за Украйна да продължат да помагат за нейната противовъздушна отбрана
Американският секретар по отбраната призова членовете на контактната група за Украйна да продължат да помагат за нейната противовъздушна отбрана, за да защитава гражданите си.
 

Остин говори преди началото на нейното заседание и през първия ден от срещата на министрите на отбраната на Алианса.

 

Остин изказа специална благодарност на Нидерландия и Дания, които са поели инициативата да обучават украински пилоти за Ф 16, както и на Германия и Полша, които доставят танкове "Леопард" на Украйна. Той подчерта:

 

„Така ще бъдат създадени две коалиции - едната, която ще се посвети на обучението на пилотите, а другата - на осигуряването и поддръжката на танковете "Леопард". 

 

Много членки на тази контактна група вече започнаха да осигуряват дългосрочна помощ на украинските военни сили.  Това ще гарантира, че те ще имат необходимото въоръжение, за да се защитят от руска агресия и в бъдеще“.

 

Очаква се министрите на отбраната на НАТО да поемат нови ангажименти за изпращане на оръжия за Украйна, каза генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг, но предупреди, че е рано да се каже кога ще й бъдат предоставени западни изтребители.

 

Запитан за обявеното намерение на президента Путин да разположи в Беларус ядрени оръжия точно преди срещата на върха на Пакта във Вилнюс в средата на юли, той отговори: 

 

„Досега не сме видели  никаква промяна в разположението на ядрените сили, която да изисква промяна на нашите.

 

В същото време виждаме модел, при който Русия прави огромни инвестиции в нови, модерни ядрени оръжия и ги разполага все по-близо до границите с НАТО, в т.ч. и в Далечния Север“. 

 

България е представена от министъра на отбраната Тодор Тагарев, който се очаква да говори пред журналисти утре.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 2741 |14.06.2023 Русия подкрепя набирането в армията си на престъпници, които да се бият в Украйна . 13| 11816 |14.06.2023 Раниха дясната ръка на Рамазан Кадиров в Украйна . 43| 9220 |13.06.2023 Развръзката е близо, ГЩ на Украйна избира място за настъпление със стотици танкове . 10| 2626 |13.06.2023 Уол Стрийт Джърнъл: САЩ ще предоставят снаряди с обеднен уран на Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads