Реклама / Ads
4| 3732 |01.02.2023 НОВИНИ

Лорер изказа съчувствие за Пендиков, нарече Слави ”фалирал говорител”

.
Даниел Лорер
„Между съседи най-важното е всеки да се чувства добре, за да се чувства цялата кооперация добре”, заяви депутатът от ПП по повод отправените призиви към неговата парламентарна група да се извинят за вдигането на ветото към РСМ за начало на преговорите за еврочленство. Лорер изказа съчувствие към близките на пребития секретар на българския културен клуб в Охрид Християн Пендиков. Това заяви Даниел Лорер.
 

По повод предложението на ИТН да се проведе референдум за промяна на държавното устройство той обясни – „Това са пълни глупости. Не разбирам защо който и да е зад движенията за промяна на устройството на страната е избрал един толкова фалирал политически говорител”.


„Най-големият проблем за Еврозоната изобщо не е инфлацията. Най-големият проблем за Еврозоната пред България е списъкът с изисквания и много от тях са технически”. Това заяви още по NOVA NEWS депутатът от „Продължаваме Промяната” Даниел Лорер по повод целта България да бъде приета в еврозоната.


Като голямо разочаровани тази седмица той определи провалената промяна на Застрахователния кодекс. „Там има ясни указания какво да правим, за да нямаме проблем със Зелените карти”, обясни депутатът от ПП. Според него била спекулация евентуалното поскъпване на застраховките.


За приетото увеличение на Минималната работна заплата, прието по-рано през деня в парламента, той каза, че тя ще вдигне нивата на заплатите в цялата страна. „Този таван постепенно ще започне да надига ниските заплати у нас”, смята Лорер.


Той оценява положително дейността на 48-ото Народно събрание. „Бих озаглавил 48-ия парламент „неочаквано положително”, защото ни показва, че когато иска – може. В този парламент много често се вдигаше градуса на парламент извън всяка нормалност. Може би и хората не си дават сметка колко много неща успяхме да свършим”.


„В областта здравеопазване успяхме да се съгласим всички политически сили, че ще има повече пари – и за областните болници, и за аптеките по места, разбира се – когато проима бюджет за държавата”, каза Лорер.


Според него в Плана за възстановяване и устойчивост трябва да останат проектите за възобновяема енергия. „И проектът за батерии, и проектът за възобновяеми енергийни източници трябва да останат (в Плана) – било соларни, било геотермални източници трябва да останат, за да премине нашата енергетика на ново равнище. Има още един план, който е забравен – с 2 млрд. лева по плана „Справедлив преход” да се погрижим за хората в Стара Загора, Кюстендил, Перник – хората, които са били в бизнеса с въглищни мини, тецове”, каза депутатът от „Продължаваме промяната” и бивш министър на иновациите и растежа.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 3511 |30.01.2023 Лорер: Обединението между ПП и ДБ ще донесе нова надежда на България . 11| 3224 |29.01.2023 Лорер: Партиите дължат обединение вдясно на българското общество . 5| 6778 |22.01.2023 Лорер: Твърденията за разцепление в ”Продължаваме промяна” са забавни, но неверни . 6| 3274 |17.01.2023 Лорер: Вероятността за общо правителство с БСП е малка, на Радев му е удобно да властва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads