Реклама / Ads
8| 10234 |23.12.2021 НОВИНИ

Лорер: Ние сме неочаквано богати, пари има за най-различни мерки

.
Даниел Лорер Източник: стопкадър, Нова телевизия
Пари има! Както казва и министър Василев – ние сме неочаквано богати, много крадени и пари има за най-различни мерки. За нас е важно да сме здрави и една активна кампания за ползите от ваксинирането е много нужна. Това заяви пред Нова телевизия министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.
 

„За момента не е обсъждано Зеленият сертификат да бъде въведен за цялата администрация. Министерството на иновациите, когато се конституира, също ще въведе зелен сертификат”, коментира той.

 

„Когато си говорим с инвеститори, те питат кой ще работи в нашите заводи. Ако не сме здрави и има опасност голяма част от населението да не може да изпълнява трудовите си задължения, това кара инвеститорите да се замислят дали да дойдат у нас, или да отидат в съседни държави, където нивата на ваксинацията е по-високо“, добави Лорер.

 

„Ние сме един млад екип. Това са 4 партии, които в историята на България никога не са работили заедно. Но успяваме да отреагираме бързо на всички предизвикателства, които ни се поднасят. Случилото се през последните няколко дни са нормални стъпки от растежа на едно правителство и един отбор, който трябва да работи още четири години заедно”, коментира темата за Държавна сигурност и изказването на министърът на отбраната Стефан Янев за НАТО.

 

Даниел Лорер обясни и каква точно ще бъде неговата длъжност и целите на министерството си: „Най-устойчивият растеж се получава, когато растем чрез иновации. Когато можем у нас да създаваме нови неща, които да движат икономиката за дълги години напред, а не производства, които лесно могат да бъдат преместени”.

 

Той е категоричен, че растежът трябва да е по-голям от инфлацията, за да чувстваме, че имаме успех. По думите му хубавото е, че инфлацията е нещо, което се случва в цял свят. „Никой не е загубил позиции заради инфлацията. Най-вероятно тя  ще се обърне тази зима. И ще утихне“, прогнозира Лорер.

 

По отношение на високите цени на тока той подчерта, че не очаква масови фалити: „Смятам, че няма да има масови фалити. Програмата за бизнеса, която обявихме, е милиард, милиард и половина. Това не се е случвало в историята ни“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4560 |21.12.2021 Лорер: От първите дни на новото правителство има огромен интерес за чужди инвестиции . 8| 2916 |16.12.2021 Даниел Лорер: 5% ръст на българската икономика е абсолютно постижима цел . 1| 2813 |13.12.2021 Даниел Лорер: Надявам се да изстреляме иновациите с нова космическа скорост . 9| 4548 |06.12.2021 Даниел Лорер: Никой не искаше да поеме министерството на здравеопазването

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads