Реклама / Ads
5| 4711 |14.04.2021 НОВИНИ

Маестро Камджалов: Народът го сърби за промяна, която да се случи по ударен начин

.
Какъвто и да е циркът, доволен съм от него. Очаквах разместване и разбутване, което да е предпоставка за едни други промени. Ако те не се случат до 800-1000 дни, ще е крайно тежко. Така го усещам. 1000 дни е нещо като предел. За някои неща после ще е фатално късно или фатално трудно. Мисля, че 21 в. ще покаже своите Раковски и Левски.
 

Това заяви в предаването "Честно казано с Люба Кулезич" световноизвестният диригент маестро Йордан Камджалов.

 

Той бе категоричен, че изборите са показали много неща за самия народ. Най-вече жаждата на обществото за промяна, която обаче все още не знае как и кога да случи.

 

"Поведението на народа ми хареса по време на тия избори. Той е винаги виновен и невинен едновременно, но това е свързано с колективната безотговорност. Народът е толкова нищонямащ, беден, обруган… Народът го сърби за промяна, която трябва да се случи по един ударен начин. Всичко показва едно много дълбоко отчаяние и то е много добра предпоставка", посочи още Камджалов и допълни:

 

"Малко далече сме от дъното, от което да се оттласнем. Но жадувам за това дъно. Всичко останало ще са избори до дупка".

 

Той разказа още фрапираща история за брутални репресии срещу образовани в Германия хора, които са дръзнали да критикуват действията на правителството спрямо пандемията от COVID-19.

 

"От първо лице ми разказаха как са запушили устата и са вкарали в здравно заведение един изтъкнат учен в центъра на Европа - Германия. Защото е критикувал действията срещу COVID-19. Заплашваха със смърт друг - бащата на съученик на сина ми. Това се случва в онази Европа, която уж ни дава примера".

 

“Искам България да обяви за национален приоритет, помогнете ни със сграда, за да създадем школа извън системата, посочи още Камджалов и допълни: Имаме топ педагозите, децата. Трябва ни сграда, хора които да кажат: Ето, сбъдвайте мечтите на генерацията.

 

“По-добре 24 смислени часа, отколкото 30 години безсмислие. По-добре светулка-еднодневка, отколкото бавно разлагащ се обект”, заяви Камджалов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 7270 |05.04.2021 Диана Дамянова: Борисов е уплашен, а народът зачерта псевдо патриотичните формации . 5| 3185 |04.04.2021 Маестро Камджалов: Не мечтая България да е като Швейцария, а да имаме осъзнато общество, което да не гласува за ментета . 27| 5676 |04.04.2021 Народът се събуди! Желаещите да гласуват в чужбина са повече от очакваното . 12| 4581 |25.02.2021 Пашинян: Нека народът поиска оставката ми. Нека ме застрелят на площада

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads