Реклама / Ads
15| 7673 |18.11.2011 НОВИНИ

Магистрати се шпионират от любовна мъка

.
Темида гледа...
Любовна драма в храма на Темида е на път да вземе жертви. Сърдечният сериал в стил „Богатите също плачат”, се разиграл в Хасково. Окръжния прокурор на Хасково Иван Ванчев наел частен детектив, за да следи, снима и подслушва председателя на районния съд в града Миглена Тянкова.
 
Двамата били в близки отношения преди това, но нещо почнало да скърца в чувствата им. Покрай ревността обаче се оказало, че сред подслушаните разговори и такива с висши магистрати и политици.

Скандалът почнал да набира скорост още през лятото, когато в изблик на болезнена ревност, окръжният прокурор Иван Ванчев наел частна детективска фирма от София, която да следи всяка стъпка на неговата дама на сърцето - Миглена Тянкова, която по стечение на обствоятелствата е председател на раойнния съд.

След като се разчу за приложените шпионски методи, Висшият съдебен съвет образува дисциплинарно производство срещу Иван Ванчев за уронване на престижа на съдебната власт.

Производството бе образувано по предложение на главния прокурор Борис Велчев.

Според публикации в медиите Ванчев е подслушвал противозаконно свои колеги и политици.

Главният прокурор бе категоричен и предложи Ванчев да бъде дисциплинарно уволнен.

Няма защо да бъдат извършвани проверки в Окръжната прокуратура в Хасково за служебната дейност на окръжния прокурор Иван Ванчев, според Павел Жеков - прокурор в Окръжната прокуратура и неин говорител.

По думите на Павел Жеков ситуацията е повече от деликатна поради обстоятелството, че не Окръжната прокуратура в Хасково е тази, която е инициирала наказанието на окръжния прокурор.

"Както знаете, главният прокурор е предложил да се образува дисциплинарно производство, а говорителката на главния прокурор Стелияна Кожухарова даде информация, че това не е свързано със служебната дейност на Иван Ванчев", отбеляза Жеков.

Иван Ванчев е излязъл в отпуск.

 

Малък коментар: Във вълче време любовта е рядкост. Пламналата тръпка между хасковските магистрати обаче показва, че не всичко е загубено. Оставете хората да се разберат. И без това в семействата им сигурно вече се вихрят бури и циклони. Българското правосъдие има далеч по-тежки проблеми, с които трябва да се справя. Корупцията е един от тях. Главният прокурор да беше така категоричен и по казуси като този с генерал Пенгезов, например. Ама не... Правят се на принципни заради нещо красиво, но не съвсем редно, а за крещящите безобразия - пас!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7112 |17.11.2011 Висши магистрати скочиха срещу новите мерки против полицейско насилие . 13| 6668 |24.10.2011 Нови правила в кадруването искат магистрати . 14| 6950 |23.08.2011 16-годишна красавица предизвика смъртоносна любовна битка . 21| 12881 |22.08.2011 Заради любовна свада бивши авери се гърмят на "кръстовището на смъртта" в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads