Реклама / Ads
14| 6950 |23.08.2011 НОВИНИ

16-годишна красавица предизвика смъртоносна любовна битка

.
16-годишната ученичка Деси се срещала и с двамата и сама не е могла да вземе решение с кого иска да бъде.
 


22-годишният Мартин Григоров застреля 20-годишния Георги Шопов и натисна спусък в дясното си слепоочие пред очите на десетки свидетели вчера сутринта. Смъртоносната любовна битка се разигра на кръстовището на столичните бул. "България" и "Гоце Делчев" вчера около 8,10 ч сутринта. По-младият мъж загинал на място, а стрелецът бере душа във Военната болница.

Драмата между двамата младежи, които били приятели, тлеела от няколко седмици, когато се разбрало, че 16-годишната Десислава К. е станала гадже на Мартин, след като се разделила с Георги, установили криминалисти. "Момчетата са се познавали. Единият е учел трета година в Техническия университет. И двамата се занимаваха с тунинговане на автомобили" разказаха разследващите.

 

Часове преди смъртоносната стрелба Мартин, който е завършил втора английска гимназия, се обадил на съперника си, за да го покани на среща. "Трябва да се разберем по мъжки, ела при бизнес центъра на бул. "България", казал Григоров на Шопов. Когато двамата пристигнали минути преди 8 ч на уговореното място, първо си стиснали ръцете, а после влезли в тунингованата лада на Мартин, за да разговарят. Убитият пристигнал със своя червен "Опел Вектра", говорейки по мобилния си телефон. Минути по-късно пресича на отсрещния тротоар, където с жълтата си лада е паркирал убиецът му Мартин.

"Не ми направи впечатление да се карат, видях ги, че говорят, но разговорът беше тих, не изглеждаше да са в конфликт", разказал по-късно очевидец пред полицаите. Секунди след като двамата младежи излезли от колата обаче, Мартин извадил незаконния си валтер и стрелял два пъти в тялото на Георги, без и секунда да се замисли. "Стрелял е два пъти в младежа и след това се самопрострелва в слеопоочието", казаха полицаи. Шофьорът на опела не дочакал линейката и умирял на пътното платно. Самоубиецът е откаран във Военна болница в критично състояние и с опасност за живота.

По време на инцидента на оживеното кръстовище на булевардите "България" и "Гоце Делчев" имало много преминаващи хора. Наблизо има стоянка за таксита. "Отивах да си купя закуска, когато чух , че се стреля по булеварда", разказа 12-годишният Йордан-Александър. Детето по чудо не е пострадало от куршумите.

 

На място полицаите намериха незаконния пистолет "Валтер", с който Мартин дошъл на уговорената среща. Запознати разказаха, че той бил любител на тунинговането на лади и по стари коли от времето на социализма. Той, Георги и 16-годишната Десислава били в обща компания. След като ученичката се разделила с Георги, започнала да се среща с Маритин. Преди няколко седмици обаче Георги отново започнал настоятелно да ходи до дома й и да иска двамата да се съберат, разказали техни познати пред полицията. За да бъде по-убедителен, Шопов започнал да притиска и Мартин да остави "неговото момиче", разказват още техни приятели.

 

Вероятно известно време Деси се е срещала и с двамата и сама не е могла да вземе решение с кого иска да бъде, което е довело до изостряне на взаимоотношенията между двамата младежи, смятат криминалисти. Все още не е ясно дали Мартин е отишъл на вчерашната среща с идеята да убие съперника си, или в момент на афект след скандал е взел съдбоносното решение. Мартин от повече от година живеел под наем в апартамент в кв. Лагера, но никой от съседите му не го познавал. Приятелите му не помнят да е бил агресивен. Едва вчера в ранния следобед столични полицаи успяха да установят самоличността на фаталната Деси и да я доведат на разпит в СДВР, информираха оттам. Момичето е потвърдило в най-общи линии, че е имало лични отношения и с двамата младежи. Тя обаче е била категорична, че не е знаела за плановете на Мартин да се разправя с оръжие с опонента си.

 

Убитият 20-годишен младеж Георги Шопов работел на граждански договор като брокер във фирма "Брокер М", но последната му постоянна работа била в автомивка. "Изключително старателен и отговорен млад мъж. Идваше при нас за конкретни сделки. Много коректен, направо сме потресени от трагедията", коментира пред "24 часа" неговият колега Момчил Черногоров. Близки на застреляното момче се събраха вчера на лобното му място, плачеха и се прегръщаха. "Още не мога да повярвам, че се стигна до такава трагедия. Георги ми е племенник, студент е и много добро момче", разказа просълзен неговият чичо, който работел в МВР. (24 часа)

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 12881 |22.08.2011 Заради любовна свада бивши авери се гърмят на "кръстовището на смъртта" в София . 14| 6315 |16.08.2011 Кольо Парамов влиза в битката за кмет на София . 25| 5028 |27.07.2011 Две Меглени в президентската битка, едната-вице . 121| 6364 |25.07.2011 Цв. Цветанов: Битката ни с престъпността ще се запомни от поколенията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads