Реклама / Ads
2| 4158 |06.08.2019 НОВИНИ

Мая Илиева: Неудобна съм за болницата защото предизвиках проверки

.
Мая Илиева
Неудобна съм за ръководството на болницата. Предполагам, че заради предизвиканите проверки, тъй като съм викнала най-различни институции, които да проверяват нередности, които се случват там – Инспекция по труда, сигнал до НАП, наложи се и да влезе икономическа полиция.
 

Това каза уволнената лидерка на протестите на медицинските сестри Мая Илиева  пред бТВ. По думите й тя явно е станала неудобна с проверките и обществената си позиция и затова е последвало освобождаването й от работа от „Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда”.

 

Лидерът на протестите на медицинските сестри е с дисциплинарно уволнение от болницата. Заради това здравни специалисти в страната готвят протести.

 

Илиева е председател на синдикалната организация в болницата. Тя има закрила при уволнение. Работодателят й е поискал разрешението на синдиката. И го е получил.

Работодателят твърди още, че зад наказанието на Илиева стоят категорично установени факти, че тя не спазва задълженията си.

 

По думите на медицинската сестра вицепрезидентът на КНСБ й е звънял със заплаха по повод организираните протести в социалалните мережи.

 

„Подкрепа от КНСБ не получих, в момента, в който започнаха организацията на протестите в социалните мрежи аз се допитах до синдиката чрез писмо дали би подкрепил така спонтанно надигналия се протест. Все още не са ми отговорили официално. А неофициалният отговор беше, че протестът е от „Фейсбук” и че ако не е успешен, ще се дискредитират като организация.", разказа Илиева. 

 

По думите й единственият натиск тогава е бил от д-р Кокалов, (вицепрезидент на КНСБ), който й се е обадил.  „Каза ми да си затварям голямата уста, защото лично ще се погрижи да си загубя работата”, обясни Илиева.

 

Д-р Иван Кокалов опроверга тези твърдения в ефира на bTV, като заяви, че е президентът на КНСБ и той са получвала заплахи от медицинската сестра.

 

"Въпросната госпожа продължава от вестници и екрани да ръси лъжи. Поради тази причина съм казал на моите адвокат, че събирам данни за тези неща и ще я съдя, понеже оронва моя престиж", добави той.

 

И двамата смята да заведат дела, а Илиева уточни, че не се притеснява от това.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4108 |09.07.2019 Общината отпуска пари за болницата във Видин . 0| 3662 |12.06.2019 Проливен дъжд наводни болницата в Девин . 0| 3595 |04.06.2019 Закриват лабораторията на онкоболницата в Благоевград . 1| 4625 |30.04.2019 Бившият шеф на болницата в Дупница се обзаведе с обвинение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads